zokibubu
Član
Uvek može lošije, trenutna iz žetve, prve procene su 2.5-3.0 t po hektaruDanas zavrasio dva hektara, prosek oko 4.5t, ako ostanu i ostale tako bicu zadovljan.Jadno da ne moze jadnije.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uvek može lošije, trenutna iz žetve, prve procene su 2.5-3.0 t po hektaruDanas zavrasio dva hektara, prosek oko 4.5t, ako ostanu i ostale tako bicu zadovljan.Jadno da ne moze jadnije.
Moze na tudjoj njivi bez problema, al na svojoj bi dobro razmislio.Dali se može sejati Pšenica na predusev Soja gde se islao sa Rampom 0,2 lit/ha.
Sad je bilo napunjeno 8,5t ali staje 11 kad je skroz puna.Колико стаје у приколицу?
Ja prodajem na kvalitet... I ostvarujem veće cene.Dragane dok placaju kvantitet hektolitar je najbitniji.
I koja je sada cena za taj kvalitet pšenice što imaš?Ja prodajem na kvalitet... I ostvarujem veće cene.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Druže niko nema prinos veći od 5 t/ha. Prošle godine 7-8 t/hZnaci dobro je i kad imas 2t/kj al’ kvalitet, Dragane moj kad dodjes tiii… Ponelo me je ponelo hvala i ne zameri
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prikolica nije moja, tako kaze komšija od kog je posudjena.Ti mora da si nesto pogresio ,pa u zmajevku 8t svake godine tovarim 9-9.2t psenice ,nemoguce da u tu prikolicu ne moze bar 14-15 t da stane.Duza je i verujem sira od zmajevke,a nije mnogo plica.
Druže niko nema prinos veći od 5 t/ha. Prošle godine 7-8 t/h
Gde se to u Srbiji otkupljuje na kvalitet. Ja sam to cuo da ce biti, al to nikako da dodje. Sve zavrsava na istoj gomili kod nas u siroj okolini.Ja prodajem na kvalitet... I ostvarujem veće cene.
Kako ovdje placaju navodno kvalitet , ali ima jedan mlin koji ima definitivno najbolje brasno kladio bi se u drzavi , ne uzimaju psenicu koja ima ispod 78hl ni da ima 3 cifrene proteine, a takodje provjera ziska ako nadju i jednog na sitima nista od biznisa , jednostavno ponasaju se ekonomski , najvise brasna dobijaju sto psenica ima veci hektolitar, a i to im je naisplativije.Prinos pšenice 4,5 t/ha
Prva tura repište 16,2 protein
Druga tura suncokretište 14,8 ,kukurzište 17,2
Treća njiva najbolja ostavljena za seme 16 protein
Gluten od 31,8-38
h
HL manje bitna stavka 75
W broj meri kvalitet rastegljivosti glutena tj jačinu glutena tj snagu testa. To znači da možete npr da pravite burek koji treba da je rastegljiv... W broj 320-450 recimo da od 250 pa na dalje imate kvalitetan gluten
Sorta Solenzara. Nastavljamo da je sejemo jer je odličan balans prinosa i kvaliteta.
Koliko onda stane psenice u prikolicu od 5 tona ako je vrsna?Ti mora da si nesto pogresio ,pa u zmajevku 8t svake godine tovarim 9-9.2t psenice ,nemoguce da u tu prikolicu ne moze bar 14-15 t da stane.Duza je i verujem sira od zmajevke,a nije mnogo plica.