Ovde je sa prinosom bio kao i sve ostale sorte ali je zato imao zdravo jaku i zelenu slamu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ga za jedno 3ha,1ha ide avenue i razmisljam o jos jednoj sorti,najverovatnije sofruOvde je sa prinosom bio kao i sve ostale sorte ali je zato imao zdravo jaku i zelenu slamu.
ja sam prosle godine bacao MAP 12-52 u svim parcelama ..ove sam NPK jeste dobro gura zito ali cini mi se da je bolje za osnovno djubrenje MAP mozda i do godine zavisi.. ovo je moje misljenje, s kim god sam pricao i kad kazem da sam bacao MAP u pripremi za zito kazu mi gadjas sto veci prinos sto je normalno..Šta vam se bolje pokazalo od osnovnog djubriva u pšenici, NPK ili MAP? Jel vršio neko neke analize, eksperimente?
druze prognoza za kukuruz? a pravis opasne koktele za zito.Ja sam ove godine iso euronatur u kukurizu,od agrimatko,i prezadovoljan sam,cena je 56din a ima 27% fosforra i 20% kalcijuma,do sad sam cetri godine za redom iso map 200kg ha,nekad je uz map iso 6-12-24, pa se mesalo....
Jesenas za psenicu cu ici sa oko 230-250 kg euronatura,sve zavisi koliko bude kad kostanje mapa pretvorim u euronatur,a jedan deo cu testirati i eliksir suprim 16-27-7.
E sad da li su njive jake ili je do djubriva gore pomenutog ali si kukurizinbili znatno napredniji od ostalih iz okolnih njiva,modri od prvog dana....
Bolja stvar kod ovog djubriva unodnosu na map je ta sto ne zakiseljuje zemljiste,cak je insvaka granula prelivena kalcijumom tako da raskiseljava zemljiste oko same granule kako bi biljka imala sto dostupniji fosfor.... Iskoriscenje fosfora je preko 90% tako da racunam da mu dodje na isto po iskoriscenosti hraniva...
Послато са TA-1021 помоћу Тапатока
Ovde ima svega sem žita.Ako ima stoke, ova slama će biti dobra za ishranu, bolja od deteline.