Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Modern sejan 20.10 220kg/ha semena.
Blata ko u prici, sreca pa ima samo 100m puta koji nije nasipan
979b40111436de5f1a42ca90ccd6a05d.jpg

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока

Predpostavljam da se to u daljini zeleno sto se vidi da je to psenica a da se reka izlila,ako se voda nebude previse zadrzala psenica ce preziveti poplavu.Kod nas ima jedan deo atara koji se zove Ljutovo a nalazi se pored reke Tise i odvojen je velikim nasipom pa kad se Tisa izlije Ljutovo bude poplavljeno i to tako da bude i 1.5 metara pod vodom pa cak i vise.Nesecam se tacno koje god drug sa kojim sam saradjivao je imao psenicu u tom delu atara kada se Tisa izlila ,mislio je da od psenice nema nista medjutim posle jedno 2 nedelje voda se povukla a mi smo i prehranili psenicu posle toga.Na kraju kad je bila zetva bilo je vise od 25 metera po jutru,nije nesto ali nije propala,znam da nije lako gledati takav prizor ali valda sam ti malo olaksao i dao neku nadu:ppozdrav:

Tu iza pšenice se vidi stari nasip, koji je izgleda dosta oštećen, pa je zato voda prelila. Tu imam 2 hektra pšenice,a ostalo je na sigurnom.
A da me sikira to da li će ostati ili ne, onda nebi ni sijao na tim njivama između nasipa. Ako ne bude pšenica, bit će kukuruz ::namigivanje::

Imao prošle godine,dobro curilo ali...Tri fungicida,dva insekticida,jedan herbicid,dve prihrane,bem li ga.I opet nekako loš na oko.Kad god uveče budem sa ženom i setim se njega,odma me prođe volja.Ali u žetvi morala dva kombajna da idu,jedan za drugim (kombajneri Milan i Ivan).Bilo lepo za gledati,pod orasom u hladu.Toliko bilo rodno.Što propusti Toplica Milane,to pokupi Kosančić Ivane.Ali zato na svakim drugim uvratinama po dva piva za kombajnere.Nije bilo lako za džep.Dok sam sa prikolicama stigao pred dućan u selu,abrovi bili brži i svi čuli za prinos.Svima po tura piva,pa zato više ne sejem Sofru.

U pravu si.Kod kuće može i da se zabušava ali na strani,e tu nema kiksa.Tu izvinjavanje ne pali.

Dali je neko radio sa belsimovim bunty fungicidom u psenici i kako je zadovoljan?
Jer mora da ide u kombinaciji sa jos necim?

Dali je neko radio sa belsimovim bunty fungicidom u psenici i kako je zadovoljan?
Jer mora da ide u kombinaciji sa jos necim?

Prijatelju, jeL si pitao il si zaključio u ovoj drugoj rečenici?

Jer = zato što
Jel odnosno Je l’(od Je li?) predstavlja pitanje ekvivalentno - Da li?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh