milovan vrsac
Član
Za Kan je sve pre aprila rano,to djubrivo kratkog trajanja i kad se rano baci,onda zna da zafali hrane,kad psenica naliva zrno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pogledaj na koji post sam se nadovezao, kod nas kad prihranis ureom u aprilu, psenica nezna da sazri pogotovo ako ima kise... Urea tera zelenu masu umesto da dozvoli da zri...Mićo zato se druga tura razbaci početkom pa do polovine marta, ako nisi do tad razbacio drugu turu onda ideš na an, a ako je kišna proleć onda i početkom aprila može urea, treba malo pratiti vremenske uslove.
I to Petre zavisi od vremena primene, količine padavina, iskorišćenosti aktivne materije tojest koliko će biti pristupačnog oblika (amonijačni, nitratni) azota pošto urei treba malo više vremena da se razloži u pristupačni oblik koji biljka može da usvaja itd...
Jel stvarno verujes u ovo sto si napisao ?Pa nije problem u psenic koju mi proizvedemo vec lepo pise u "pekarskoj mafiji", pa oni kljukaju koje kakve aditive u brasno sve u cilju sto vece zarade. Pogledajte kakve su danasnje pekare,pa to su postigli od enormnih zaradama i razlici u ceni a nama psenicu plate minimalno.
Sta ti nije jasno ?Jel stvarno verujes u ovo sto si napisao ?
Cenu vekne hleba (ako se ne varam radi se o 400 grama) koja je 39-45 din formirana je pre nekoliko godina na bazi 25 din za psenicu, i vec nekoliko godina se ni ne govori o ceni hleba jer sve vec odavno ide preko nasih ledja.Lepo, pekare koje zive od brasna, prvenstveno mislim na pekare koje su po selima orijentisane na proizvodnju hleba rade sa minimalnim zaradama(kazu vise im kane na usluznom pecenju prasica, jaganjaca... cista para) nego na hlebu. Kod gradskih pekara je kontra situacija, tamo nema usluznog pecenja ali oni zaradjuju na sitnom testu (kifle,kroasani,bufne,burek,pica...) a za to je opet potreban vise ljudski rad, nego puno brasna.
Boga mi kod nas je hleb 30din vekna da biras gde hoces, pristojne velicine kao i one po Ideji,Maxiju ...Cenu vekne hleba (ako se ne varam radi se o 400 grama) koja je 39-45 din formirana je pre nekoliko godina na bazi 25 din za psenicu, i vec nekoliko godina se ni ne govori o ceni hleba jer sve vec odavno ide preko nasih ledja.
Opet cu da ponovim, u mom blizem i sirem okruzenju nisam video pekara koji je propao ili zatvorio radnju vec su svi od pekara napravili butike sve u mermeru itd itd tako da u ovoj prici oko hleba ipak smo mi proizvodjaci ebena stranka.
A ako im brasno nije stavka u celoj prici zasto onda nama ne plate 25 din psenicu?