Paracinac83
Član
I ja sam se nadao da ce lepse da zatvori zemlju, posto je ta najranije sejana.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog razora sam i pitao pošto znam da neoreš.Jesteda! Ima razor! Setva 20.10.,no-till,bez obrade,sorta Sobred,190kg/ha,MAP 170Kg/kj,setva 15cm međuredno,predusev soja
Kako? Mikroorganizmi pockrali od suse, ko da ga razlozi, cak i da ih ima 100% vise ne mogu rastvoriti tu kolicinu + maksimalna zasicenost cak i peskovitog zemliista nije veca od 55 promila!? Ko da ga spusti na dubinu? Cak ni 100% vodotopiva hraniva se ne mogu usvojiti sa tom kolicinom. Ali je veci procenat usvojivosti, sto je kolicina veca. Tesko mi da objasnim u postu, bice post cela strana i nece ga 99% foruma razumeti....
Hajde ovako u 3 reci:
Raspodelis po kg/kj MAPA, usvoji se aktivne materije kg od 52%
100kg ~ usvoji se u prvoj godini 25kg, u drugoj 16kg, u trecoj 3kg, propadne 8kg
150kg ~ usvoji se u prvoj godini 31kg, u drugoj 18kg, u trecoj 4kg, propadne 25kg
Malo sam previse odokativno napisao, mrzi me da racunam...
Kako? Mikroorganizmi pockrali od suse, ko da ga razlozi, cak i da ih ima 100% vise ne mogu rastvoriti tu kolicinu + maksimalna zasicenost cak i peskovitog zemliista nije veca od 55 promila!? Ko da ga spusti na dubinu? Cak ni 100% vodotopiva hraniva se ne mogu usvojiti sa tom kolicinom. Ali je veci procenat usvojivosti, sto je kolicina veca. Tesko mi da objasnim u postu, bice post cela strana i nece ga 99% foruma razumeti....
Hajde ovako u 3 reci:
Raspodelis po kg/kj MAPA, usvoji se aktivne materije kg od 52%
100kg ~ usvoji se u prvoj godini 25kg, u drugoj 16kg, u trecoj 3kg, propadne 8kg
150kg ~ usvoji se u prvoj godini 31kg, u drugoj 18kg, u trecoj 4kg, propadne 25kg
Malo sam previse odokativno napisao, mrzi me da racunam...