Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva parcela koju sam sejao Nikol,Anapurna,Solehio(sve semenska) i Modern domaca dorada, najbolje na oko izgleda Solehio nekako je i boja drugacija
Mi nismo dobili nista od kise ono pre nedelju dana, susa je ozbiljna i neznam kako ce se ponasati biljke bez vlage
Na parcelama gde sam sejaao repicu ove godine uvratine sam uradio podrivacem ajd rekoh gazeno je pa da podrijem, u tom pojasu je mnogo losije nicanje repice.

A o kojim se sortama radi cika laza i milovan:sta:

Solehio sam ove godine ostavio

- - - - - - - - - -

Ja nikada ne povećavam setvenu normu kada sejem svoje seme.Držim se preporučene setvene norme za određenu sortu i to je to.

Ja sam vec pisao pre neki dan o tome. Posle selektiranja nosim u Agrozavod da mi provere seme i bilo je odlicno
Klijavost 98
Energija 98
Masa 1000 zrna=44 gr
I na osnovu toga se izracuna,meni je na 500klijavih zrna ispalo 242kg/ha,a posejali smo 235kg,tj. Tako nam ispalo.

Nekoliko slika iz setve psenice. Priprema kukuruzista je bila neposredno pred setvu sa dva prolaza kratkom tanjiracom. Ima dovoljno vlage za lepo nicanje.

24b5c3s.jpg

mja2d4.jpg

24bte9k.jpg

Pšenica sejana pre kiše niče stidljivo i nejednako.Dosta semena stoji u suvom.Biće ovo vrlo zanimljivo da ne kažem neku pogrdnu reč.

kupio sam ingenio i kaze mi da sem 2 kila po ar al nije malo to?

/rece mi komsija to ti u mlin nece prime?

Jos jedan dan mi ostalo setve, do sada smo posejali SOFRU I SOLEHIA.

Ako sledeće godine rodi vagon pšenice po ha,kupiće ga i Aca,pa nek se priča po selu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh