Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel mnogo ako ti na loš hektolitar 68,4 vlaga 10,8 primese 2,1 na količinu od 11000 odbiju 1050kg.?
Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
Koji te to kombajn radio sa malim hl i malom vlagom uradi 2,1 primese?
Pa i sam kazes da se mora raditi vece povrsine da bi se moglo samo od zemlje ziveti. Posto ima monogo ljudi koji se bave poljoprivredom treba i dosta zemlje da ide po zakupu da bi bilo za sve pa samim tim i arende se naterivaju. Kod nas trenutno od 150 do 220 po kj privatan zakup, crkvena do 300E pokj.Mnogi pisu da se psenica ne isplati. Ja hocu da vam pokazem da se isplati ako malo bolje ekonomisete.
Kao prvo nije mi jasno kako neko moze da daje kiriju po 400 i vise evra za hektar. Odmah je dao zaradu vlasniku.
Kao drugo da bi se isplatila mora da se ulozi. Kod mene je kirija 150e hektar. Psenicu sejem semensku i seme kosta oko 130e po he. Dva tanjiranja i setva su oko 50e. Osnovno djubrivo 105e dve prihrane 100e dva obavezna prskanja od bolesti i jedno od stetocina 100e i kombajniranje 70e. Znaci oko 700e po he.
Sa ovogodisnjim prinosom od 7500kg po he. puta 16.5din po kg. U ove cene je uracunata i nafta za traktore.
Ima zarade nije neka ali ima. A opet veci benefit je na naredni usev koji se seje na strnjistu koji radim od prosle godine direktnom setvom pa je zarada veca. Plus zemljiste je dosta bolje kondicije posle psenice.
U svakom poslu je glavno da se ima dosta povrsina da bi se moglo od zemlje ziveti. Ja nikada nisam imao vise od 30he pa sam morao da radim jos neke pslove da bih mogao da prezivim.
I pre nego sto me neko napadne zbog ovog posta razmislite prenego sto se utrkujete sa visinom kirije. Nemora posto poto da se radi samo zemlja a da posle kukamo kako nema zarade ima ali ste je poklonili drugom.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Kod nas je covek otkazo zemlju tabli oko 20 hektara ,300 evra hektar,i nemeze da nadje racunicu za tu cenu,al dobro svako zna svoje.
Napiso sam ti pp.Stevo ko je taj, retko ko odustaje od arende?