Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
slike.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Ингенио
мало суша,мало песковита земља
стиже пре рока

Rabadžija evo slike koju sam obecao
Nadam se da se vide fleke od komšijinog prskanja. Btw tamo zrna nema.
Hvala ti zemo na trudu, to je kod tebe jasno desilo se prosle godine i mom ujaku isto tako ostalo malo hemije od prskanja kukuruza,nije isprao prskalicu i u tom delu je bilo zrna ali jako sturo.
Ponavljam ti moju pricu, celu njivu sam opskao a trougao sto se ZELENI sam omasio u sastavljanju, dakle hemija kojom sam radio je u stresnim uslovima koje vladaju na parceli a nema kise od sredine maja meseca je ucinila da stetno deluje na usev psenice.( stetno dejstvo ili sta je uglavnom psenica je ranije pocela da sazreva) .Trougao je promasen i on je i pored stresnih uslova ostao ZELEN i ima zrna.
Dakle moj slucaj i tvoj slucaj ....NEBO I ZEMLJA....:ppozdrav:

Jes' u pravu si.... Mada ostaje mi malo upitno početak tog zelenog trougla.... Nije mi jasno da tako počinje odjedared. Mora se videti špic a ja ga ne vidim na slici (ako se vidi onda ću morati posetiti okulistu). I malo mi čudno da si omanio u sastavu jer verovatno nisi poljoprivrednik od juče pa da ne znaš da kad se uhvatiš jednog reda žita tako ideš do kraja. A koliko se sećam još si i markire postavljao.... Dobro,tu je i nova prskalica sa puno širim krilima pa čovek lako pogreši.... A opet s druge strane,da nisi primetio da si tako iskrivud'o pravac kad si završio prohod? Ipak nije malo razvučeno.... Možda 4-5m i to u zadnjih 20m što se i iz aviona vidi.... Nzm... Šta je da je neće te puno izvući (finansijski) taj zeleni trougao. :)

Za par dana kreće žetva pšenice.Šta će ući u bunker ,koliki će biti hektolitar ...? Kako zri tako se zrno smanjuje.

Nisam imao aparat napolju ali sam omlatio par klasova .

I ja danas obilazio, slama pobelela odavno, a ima mekanih zrna,. Svakim danom sve manje i manje zrno. Zita koja su obecavala laganih40m po jutru sada ne izgleda ni kao30m/kj.
Čudno je jako, meni deluje kao da smo umesto fungicida u maju prskali totalom....

Ja ne znam sta je s vama. Cekajte dok udje kombajn pa onda slede komentri. Zar je toliko lose po vama? Kod mene Ingenio i dalje mekan. Ima lepu boju zrna i polako sazreva. Kazu da nije problem temp preko 30 vec ne problem nocna preko 20. Tada psenica skrob koji je proizvela u toku dana koristi nocu da bi prezivela. Dakle nadajmo se da ce biti iole lepe noci i da ce ipak na kraju biti sve ok.

Ja sutra imam jednu uslugu da odradim pa će vidimo šta je mada posle ovih najavljenih temperatura sve će one skrljati onu stvar i do kraja nedelje će se to kositi uveliko.

Ja ne znam sta je s vama. Cekajte dok udje kombajn pa onda slede komentri. Zar je toliko lose po vama? Kod mene Ingenio i dalje mekan. Ima lepu boju zrna i polako sazreva. Kazu da nije problem temp preko 30 vec ne problem nocna preko 20. Tada psenica skrob koji je proizvela u toku dana koristi nocu da bi prezivela. Dakle nadajmo se da ce biti iole lepe noci i da ce ipak na kraju biti sve ok.
Jesi ti normalan?
Da li si ti citao koliko je kod nas kise manje bilo u odnosu na vas?
Sta je nama...

Jesi ti normalan?
Da li si ti citao koliko je kod nas kise manje bilo u odnosu na vas?
Sta je nama...

Pa kod nas su žita požutela još pre 10 dana.Kiše nismo dobili dva meseca,izuzev one zadnje pre dve nedelje,ali je zemlja bila toliko žedna da je to bukvalno za dva dana nestalo još vetar koji svaki dan fenira katastrofa.
Isti jedan je tako pisao u temi u vremenskim prilikama ,kaže ovo je taman dovoljno padavima,da samo zavisi kako gde.

Ma kakav skrob kakve gluposti, na +35 i deficitom vlage vecim od 50 % ona nema sta da trazi preko 3 t/kj.
Sazrece sad svaka prinudno u 5-7 dana tu nema sta da se prica. Kod nas negde u martu mesecu psenice se umalo nisu posusile koliko je bilo suvo. Nema sanse da to ne ostavi dubok trag na rod ove godine.

Ne treba mi kombajn da vidim da je sranje redovno.
Zrno siiitno, vecinom po2-3mm duzine. Kako zri sve je manje i manje. Neobicno je sto je stabljika od modro zelene, do bele promenila boju za samo 7-8 dana.Samo uvenula biljka.
Nije bilo zastavicara da normalno zavrsi vegetaciju,....

Ne treba mi kombajn da vidim da je sranje redovno.
Zrno siiitno, vecinom po2-3mm duzine. Kako zri sve je manje i manje. Neobicno je sto je stabljika od modro zelene, do bele promenila boju za samo 7-8 dana.Samo uvenula biljka.
Nije bilo zastavicara da normalno zavrsi vegetaciju,....
O tome sam ja hteo da pišem. Cak nije bilo 7-8 dana nego u 2-3 dana. Strasno sta ce biti, ja sam imao padavine ali me je ovo baš iznenadilo.

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Čuo sam da je u Kumane ovršena jedna parcela pšenice .Sa 1,5 kj ima 3700 kg sa vlagom od 17 %.

Kakva cijena takva i pšenica.Kod mene iz ministarstva prognoziraju rekordan rod,kao posijano dosta biće rod veliki.Ako već nisu bili u njvi makar se voze kraj nje i vide kakvo je stanje.Možda i nevide jer su zatamnjena stakla :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh