Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da vidi ovu sliku moja komšinica rekla bi " ovaj isti kao u moga komše".

Ipak je malo nalegla,nemoze da izdrzi tezinu zrna. Hibridna psenica.
rr029s.jpg

Mims ako ti nije problem očisti zrna sa tog klasa Hi-Fi da vidimo kakva su. Meni na prvi pogled sva ta hibridna izgledaju tanko. Jeste da su dugačka i da tu ima dosta zrna ali ne znam kakva su.

Norma je bila oko 105kg. semena, vestak mislim da je isao map i 3x16 a prehrana sa sanom oko 200kg i kanom oko 120kg ako se dobro secam po hektaru a sejana je 04.10.16.

I kod mene Ingenio negde u mleku a negde u vostanom. Ako bude kise za vikend bice mu lepo. Mada sl nedelje najavljuju bas visoke temp. Ako bi bilo do 30 racunam da ce se posle 25 raditi. A u klasu ima 45-48 zrna i dobro je napunio. Videcemo sta ce vaga da kaze.

E moj Ljusha,zna čika Aca za to,pa idem sve okolo,nikako blizu kuće.Kad kažem komšinica,mislim na drugi deo grada.A ovo " komšinica" je da se Vlasi ne dosete,pa moja žena i po koji Laćarac.Imam i ja neke visoke škole,jeste da su davno završene ali su beogradske i bez diplome na lepu reč.

Za par dana kreće žetva pšenice.Šta će ući u bunker ,koliki će biti hektolitar ...? Kako zri tako se zrno smanjuje.

Nisam imao aparat napolju ali sam omlatio par klasova .

Isto ovako je i kod nas. Graindor je malo mekse zrno pa krecemo tamo od utorka srede ako ne bude kise, a ns40s se moze sutra raditi.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Kiraj sta je ovako sitno? Koja sorta? Znam da ti ispostujes svu agrotehniku. Sta se desilo da bude ovako sitno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh