cenejac111
Član
Zaori ga obavezno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto ne ciklonom,sa ciklonom samo treba znati posejati i to nema problema.Posle sejanja prolaz obicnom drljacom.Ja ove godine imao 5 tona Apaca sejano ciklonom.Inace kod nas ama bas svi seju ciklonom,u vecinu njiva sejalica nemoze da stigne zbog losih i uskih puteva.Sale (komšija) nemoj praviti Bernulijevu jednačinu od setve.Jedan profa je rekao da je prvi i osnovni zakon u poljoprivredi PLODORED sve ostalo su finese zato i počni da je seješ (bar malo) Za naše terene dobro su se pokazali apač i kws ,zadnjih par godina bez omaške.Imaš xx slika u temi koje sam postavljao.moj savet uzmi KWS seme pošto ga imaš u ponudu ono je tretirano,nemaš potrebe ništa dodatno mešati.Od ovih kiša zemlja je jako sabijena moj ti savet plitko da uzoreš,ja žu vežinu parcela ove godine plitko da uzorem za pšenicu jedan deo (kukuruz,pšenicu i soju tretiranu sa PIvotom) a ostatak sojišta žu tanjirača i RD. Nema velikog gaženja i sa prskalicom od 8 m naravno da je bolje i lakše sa većim granama ali nije presudna stavka da ne seješ zbog tog razloga.Samo te molim nemoj sejati ciklonom pošto nemaš sejalicu ja sam voljan da ti na jedan dan posudim moju ako se ne snađeš samo NE ciklonom.
Zar je moguce da niko nije sejao Autan.LG Autan ili LG Andino?
Sta je bolje?