MONTOYA
Član
Sa malim zakašnjenjem od ovogodišnje žetve
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mirko i to je umetnost sto si ti napravio,nemoze svako da ima 2t/ha.
Izgleda da smo mi juznije samo za sprdnju,teski smo neradniciPojednici sve znaju a dalje od svog atara nisu otisli.@Mirko
Ne zameri, ali za mene je neshvatljivo kako izgleda psenica od 2t/ha. Vise imaju u Australiji gde seju na 25cm razmaka i bez djubrenja. 2t/ha smo imali pre 10 godina usled leda. Pu, pu...
E sada se zapitaj da li je ok da imas 2t/ha? Kakva god da ti je zemlja klase, kvaliteta itd. Imamo i mi brloga od zemlje, ali znamo sta moze a sta ne. I na takvoj zemlji izvlacimo solidne prinose, ne vrhunske ali izvlacimo da sigurno pokrivamo troskove a zaradimo kada kako. Uzmi u obzir da je zakup kod bas visok i da u startu moramo imati 4t/kj da bi bili rentabilni.
Ne,to mi je najboljaImaš i boljih?!
KOd nas se vrša tek zahuktava ja još nisam ni počeo. Žita izgledaju katastrofa. Dosta retko, kratak i tanak klas. Loša godina za našu zemlju mislim da će biti retki pojedinci koji će samo na pojedinim parcelama dobaciti 5t po ha. Inače prosek vrlo loš.