KishRobert
Prijatelj Foruma
@Dragan18
Zasto ti svaku zetvu bilo koje kulture menjas kombajnera?
Zasto ti svaku zetvu bilo koje kulture menjas kombajnera?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas oko 13 h zavrsena zetva kod mene.
Oborio licni proizvodni rekord.Na 89 ari prave povrsine 9000kg naplativog zrna Sobreda.Sa istom sortom na drugoj parceli takodje skoro ista situacija.Ukupan prosek sa svih njiva oko 4700 kg/kj.Basmati malo razocarao ali definitivno cu ga opet sejati.Proteini na njemu 15.Farineli standardno odlican.Toliko od mene.
Seme kupovno odradjeno Junta kvatrom(pisem na nasem jeziku).Setva 8.10. sa oko 160-170kg/kj.Pred setvu gruber 1 prohod pa MAP 250kg/ha,pa 2tanjiranja.Setva radjena obicnom IMT sejalicom.Posle setve grabuljanje i odmah kembridz valjak.Pocetkom februara 200kg/ha ureje.Prskano meteor+falcon.Druga prihrana AN sa oko 80kg/kj.Drugo prskanje Megafol 1l/ha+folijarno djubrivo 3x10(+ona cuda od mikro i makro elemenata).Trece prskanje Prosaro +Megafol+folijarno djubrivo.Pojasni kolega za Sobred,koja norma,agrotehnika,visina,bolesti,poleganje...?Nemože to samo tako u tri reči,
520 bala na 2 jutra, ns40s 7800kgE ako ništa drugo bar sam rekorder po količini slame (možda), na onih 2-2,1kj bilo 471 bala, radila velger presa 73 .
Seme kupovno odradjeno Junta kvatrom(pisem na nasem jeziku).Setva 8.10. sa oko 160-170kg/kj.Pred setvu gruber 1 prohod pa MAP 250kg/ha,pa 2tanjiranja.Setva radjena obicnom IMT sejalicom.Posle setve grabuljanje i odmah kembridz valjak.Pocetkom februara 200kg/ha ureje.Prskano meteor+falcon.Druga prihrana AN sa oko 80kg/kj.Drugo prskanje Megafol 1l/ha+folijarno djubrivo 3x10(+ona cuda od mikro i makro elemenata).Trece prskanje Prosaro +Megafol+folijarno djubrivo.
Bolesti nije bilo i po meni drugi ttretman fungicidima apsolutno nije trebastavio sam deo ne oprskan i razlike u kvalitetu zrna nije bilo.Polegao jesamo na mestima dupliranja djubriva.
Evo da napisem 3750 kg po jutru izracunao juce.Pa jbt sta se trtimo da vijamo rekorde po Ha kad ih ostvarujemo svake godine lagano...do duse po neki od nas...Od kad sam poceo usluzno da sejem uvideo sam sta znaci jutro 1,25,1,5,1,75.Ajte neko nek napise koji je prosek bio na 10 ,50 ,100kj?