Traktorist
Član
Ovde je velika zalost u drzavi da kad nekom dobro rodi ili bude rekorder da se zavidi a ja sam pisao i 2012 kad sam u susi na 7jutara imao 300kg kukuruza...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze moja vrata uvek sirom otvorena.Mirko tvoj kraj je za mene enigma. Moram jednom doci da vidim vase parcele kako izgledaju. Malo mi je tesko shvatljivo da ne mozete da postignete 7-8t/h psenice.
Mirko tvoj kraj je za mene enigma. Moram jednom doci da vidim vase parcele kako izgledaju. Malo mi je tesko shvatljivo da ne mozete da postignete 7-8t/h psenice.
Duki 3800kg po hektaru,sta da se radi,sta je tu je,navikli smo na rekorde
Jesi li sejao ove godine PKB.Burazer je sejao semenski Talas,danas ce da ga skida najverovatnije,obecava 3 tone
Ja u ponedeljak skidam moje zito(ako bog da),obecavam da cu iskreno napisati kolicinu roda.Parcela je 1.38ha,njiva 6-te klase.
Komso,znas i sam video si gde sam a i znas i ti gde si,preko brda smo,znam da (LAZES)ne lazes jer i kod nas je ta 2013 opalila ali to je onih 5-10 godina kad jednom ubode,prosle godine sam imao 5 tona apaca na hektar i to je neki max.standard.Momo, to što pričaš stoji ali je u ovom momentu naučna fantastika ne samo kod nas već i u ozbiljnijim državama. Dupli točkovi, hidraulične grane... (kod mene u kraju). Nemaš registrovanog traktora sa pristojnim točkovima i signalizacijom a kamoli dupli...
Kad budeš obilazio naš kraj dobrodošao si i kod mene.
A sad, rizikujem da me komšija Mirko proglasi lažovom ali ću ipak reći da sam imao prinos od preko 6 tona u rodu 2013. godine. I to na nešto većoj površini (što je jako bitno za reprezentativni uzorak) od 6 ha. Reći ću i ovo - potrefilo nas je. Ne kažem da nismo radili dobro ali rod je bio veći od očekivanog i definitivno veći od proseka. Koji se kod nas kreće od 4-5 tona po hektaru. Ima ljudi koji tvrde da imaju i 7-8 tona ali ja im ne verujem. Obično se tu radi o malim površinama (30-40 ari) pa se onda izvlači prosek po hektaru a to nije ispravno. Kod nas je to problem, parcele su male i kvalitet zemlje je neujednačen. Ali ima i nekih prednosti u odnosu na Vojvodinu - zakup zemlje je jeftiniji a mislim da nas ne kače bolesti i slične nedaće toliko jako i često koliko vas u ravnici.