Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas DPS klas ( sotona ) prima pšenicu do 16% vlage bez odbitaka
Od 16,1 -17 % uzima 4 % za sušenje
od 17,1-18 uzima 6%
Od ove godine biće i bonitet na hektolitar ,jus je 76 a npr. ako je Hl. 80 dodaće se 2 % boniteta
I od 1. septembra novina svako ko ne proda do tada naplaćivaće se 1 % ležarina

Juce u KI (pored "Metanola") vrsili neke parcele (ogledne). Prinos(e)/merenje nismo sacekali, ljudi su se mucili sa kojekakvim stvarima...

n7CB4fU.jpg
[/URL][/IMG]

DI3Ovlx.jpg
[/URL][/IMG]

VOq2SUf.jpg
[/URL][/IMG]

ge9SlSe.jpg
[/URL][/IMG]

feorJBF.jpg
[/URL][/IMG]

Kod nas DPS klas ( sotona ) prima pšenicu do 16% vlage bez odbitaka
Od 16,1 -17 % uzima 4 % za sušenje
od 17,1-18 uzima 6%
Od ove godine biće i bonitet na hektolitar ,jus je 76 a npr. ako je Hl. 80 dodaće se 2 % boniteta
I od 1. septembra novina svako ko ne proda do tada naplaćivaće se 1 % ležarina
Jos jedan argument za lagerovanje psenice u sopstvenom skladistu.Sacekajte da psenica bude uslovna za cuvanje,istovarite kuci i gazda ste svoje psenice.Prosle godine je za 3-4 meseca cena otisla 30-40% gore,malo li je?

Jos jedan argument za lagerovanje psenice u sopstvenom skladistu.Sacekajte da psenica bude uslovna za cuvanje,istovarite kuci i gazda ste svoje psenice.Prosle godine je za 3-4 meseca cena otisla 30-40% gore,malo li je?
Ja ga lagerovao prosle sezone i imoa brasnar kad sam ga nosio da predam pa morale da rade tablete .Samo zbog tog ove godine se premisljam.

Prosle godine u zetvi psenica mislim da nije bila vise od 18,00 din/kg a krajem novembra 24,00 pa i 25,00 din/kg.Tolika razlika u ceni mnogostruko premasuje potrebna ulaganja i rad a velika vecina poljoprivrednika moze obezbediti potreban prostor za lagerovanje(supe,garaze,...).

Prosle godine u zetvi psenica mislim da nije bila vise od 18,00 din/kg a krajem novembra 24,00 pa i 25,00 din/kg.Tolika razlika u ceni mnogostruko premasuje potrebna ulaganja i rad a velika vecina poljoprivrednika moze obezbediti potreban prostor za lagerovanje(supe,garaze,...).
Mozda kod vas u Rumi kod nas u vrsaju bila oko 16,17 cini mi se neznam bas tacno.A,ja sam ga prodao u aprilu po 22 jedva i pocela cena da pada.

Svaka čast Legionar,ljudski dobro žito i po prinosu i po izgledu.Kakav je bio HL, zašto nisi uključio sečku?

Javi ti nama Dulka za rezultate sa ovog ogleda.To bi nama puno značilo da vidimo prinose i kvalitet tih žita.Ako znaš nekog u PSS Kikinda.Ja ću za dve nedelje probati da dođem do rezultata sa ogleda u PSS S.Mitrovica pa javljam kakva je situacija.

Uhh, nisam uopste u kontaktu s PSS Kikinda, samo nam je bio usput, pa smo stali da pogledamo koja psenica kako izgleda, kakve su karakteristike.
Mozda ima neko iz KI ko ima dodirnih tacaka s PSS Kikinda :sta:, ali mozda cu i ja doci do tih podataka - videcemo.

Žarkovmali u podno skladište ne smeš skladištiti pšenicu preko 14% vlage.U suprotnom na vlažnije zrno ide žižak kao muva na lepak i onda si obrao bostan jer žižljivo zrno neće niko uzeti.Ne igraj se.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh