Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Necemo se mi leba najesti ove godine, zita su losa, nema lepo zito u ataru da vidis, sva do jednog bolesna.
Imam i ja sličan "problem". Evo slike...
Šta je posredi?[/UOTE]
Danas mi bio zaštitar,kaže da je septoria tritici - pegavost lista
cira92 to što ti misliš da je,to je insekt,žitni bauljar,ove godine pravi harakiri na pšenicama na strništima
I kod mene u ataru se pojavljuje nesto slicno tome zadnjih 2-3 godine.... Pocinje u krugovima i tu psenica doslovno NESTAJE nema je vise uopste.... I to se javlja samo kod 2-3 domacina uzastopce i prosle i ove godine.... Imam i ja Psenicu do tih domacina i kod mene nista (mada se bojim) a kod njih Psenica bas vidiljivo propada!!!
Neznam dal mislimo na isto ali sutra cu da slikam kod ovog jednog domacina da vidite sta se tu desava.... Mozda je zbog toga sto ovi domacini bas forsiraju te njive sa Psenicom godinama uzastopce seju te iste njive.....
Imam i ja isti problem na jednoj njivi, isti slucaj, komsija seje vec 4-5 god. za redom psenicu, pojavili se krugovi prvi put ove god., samo do medje sa njim, u ostalom delu nista, istog sam misljenja ko Cira. Bas cemo da uporedimo.
ovo ti je zuta rdja lista masovno se pojavila i treba sto pre raditi novi tretman fungicidom a NS sorte su vise obolele .SVI koji su prvi tretman uradili pre 18 i vise dana bolest se i tamo pojavilaImam i ja sličan "problem". Evo slike...
Šta je posredi?