Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ti ovaj transporter za kukuruz sa kajisem kad mozes i psenicu s njm da pretovaras?

Spasoje, 'ajde slikaj, molim te, kako to izgleda. Možda bih i ja svoj elevator preradio, da mogu da transportujem zrno.

Jedan je napravio komšija za sebe a jedan mislim da je Lifamac.Oba sam posudio .
30mnvib.jpg
1zlxgmp.jpg
2jan8t4.jpg

Ma ja svoju psenicu encu da poklonim pa neka stoji dve godine!!!! Sad ce da dodje neko da je uzme za 15 din!! Pa to je ludnica stvarno... Koliko cemo jos da trpimo neznam ni sam!!!

eeeeee drugari dok trpimo znaci da cutimo.......dok cutimo znaci da trpimo......i sta bi sa protestima??? mazu nam oci raznim glupostima u medijima -te rekonstrukcija,te drug izbo druga,te taj isti drug tuzio druga sto ga izbo,te Troicki ostao bez zene -cuj napio se covek zbog toga......dokle god novine i mediji pisu o jednom te istom, a pre svega nebitnom , bice nam tako!!!! sustina je da se ne govori javno o sustini propadanja seljaka...drzave...naroda,drustva,porodice kao stuba svega a mi stojimo i gledamo sve to -tako ce nam biti.....tako i treba da nam bude!!!!!! stoga cena psenice od 15-16 din i nije neka Bogzna kakva tema za cudjenje jer se to vec zna zadnjih 45 dana -pa vi kao da ste pali sa Marsa pa se sad cudite ceni ???

Vracam se jutros iz prskanja strnista, kad ugledam ovo:

fnykp0522.jpg

Psenica jos stoji, poceli kombajnirati i prestali.Kad pridjem blize,klasovi mrsavi,svi se nesto crne.Slikao mobilnim,ne vidi se bas najbolje.
fnykp0524.jpg

fnykp0530.jpg

fnykp0531.jpg

Kad ga istrljam, ni jednog zrna nema u klasu.Ovako nesto jos nisam video.Izgleda da su nesto gadno preterali sa prskanjem, drugi razlog ne vidim.

Da nije kojim slucajem fuzarijum odradio svoje na toj parceli? Da li je moguce da u tolikoj meri napravi stetu?

Pa kako nece ljudi prodavati kad se nema dinara bozijeg!Prosla susa zaklala ljudi se zaduzili po zadrugama i sta ce nema druge!Mislim na seljake koji zive od zemlje ne od 2 3 plate u kuci i poljoprivrede kao hoby!

Malo cu dodati ulja na vatru, ali zaista mislim da smo sami sebi najveći krivci. Nemamo svoje predstavnike u skupštini, a oni koji tamo sede nemaju pojma o čemu se ovde radi i puštaju da nam stranci kupuju žito za džabe. U toj jebenoj Evropi ima nekoliko klasa pšenice, a ovde sve maltene trpamo u jedan koš i maltene ih ne delimo. Takođe je opšte poznato da su zbog toga naširoko gajene stočne pšenice tipa Apač, NS40s i ostalih. Zaista mi nije jasno kako uopšte u takvim uslovima možemo da očekujemo veliku cenu pšenice. Mlinari i trgovci jednostavno samo koriste ovako stanje i kupe kajmak na ovako neuređenom tržištu. Tek kada se steknu uslovi odvajanja više klasa pšenice, moći ćemo da pričamo o nekim većim cenama za naravno kvalitetnije hlebno zrno.

Ja moju ne dam ispod 20 dinara.Imam stoku koja je rado jede a kukuruz mi podbacio u nicanju tako da mi je psenica dosla kao kec na desetku.Apač lepo rodio pa što bi ga dao džabe zar ja da punim robne manjkove majku im lopovsku po 15 dinara pa to neće da dožive bar od mene ne.Oni kradu a ja da najebem.Nije mi nužda,nisam dužan nikome što se tiče setve ili vrše ta<ko da mogu da biram a ima mnogo ljudi koji su se zadužili i njima je preko potreban svaki dinar pa će da napune rezerve što su tajkuni pokrali.Jadna sirotinja raja:bravo:

Ma ne zaduzujem se ja koliko mogu toliko mi je... Nemam jedan dinar duga a imam i stoku hvala bogu kojoj mogu da dam Psenicu!!! Po 15-16 din niko nece da je vidi... Danas cuo da kod mene na otkupno mesto 14din... Plus svi odbici ostane 10 din...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh