Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vidi koliko imamo vetrovitih dana mi i vidi koliko ima vetrovitih dana npr Badovinci u Macvi ili Conoplja u Backoj?! Kod nas kad krene s proleca da duva danima,osusi do zla Boga sve,ona je plitko i automatski gubi vlagu i zaostaje u prinosu.Kao takva sklona je raznim bolestima,insektima...Ukoliko ne bude toliko vetra,ima vise vlage jos uhvati neke majske sa full agrotehnikom moze da rodi 6,5-7 tona po hektaru ali treba da se potrefi.Sto kaze moj cale kod nas zito moze da rodi 1 u 5 godina i u pravu je!Dobra je nasa zemlja ali ima i boljihnije tacno to sto pricate,pa ne razlikuje se klima toliko bas na maloj relaciji,a sto se tic zemlje tu je tek u prednosti juzni banat....
treba vise djubriva da se baca pa ce biti i psenice
gde je to bolja zemlja od nase.?Vidi koliko imamo vetrovitih dana mi i vidi koliko ima vetrovitih dana npr Badovinci u Macvi ili Conoplja u Backoj?! Kod nas kad krene s proleca da duva danima,osusi do zla Boga sve,ona je plitko i automatski gubi vlagu i zaostaje u prinosu.Kao takva sklona je raznim bolestima,insektima...Ukoliko ne bude toliko vetra,ima vise vlage jos uhvati neke majske sa full agrotehnikom moze da rodi 6,5-7 tona po hektaru ali treba da se potrefi.Sto kaze moj cale kod nas zito moze da rodi 1 u 5 godina i u pravu je!Dobra je nasa zemlja ali ima i boljih
@dragannb
I ja sam razocaran prinosom psenice,prosek nesto preko 28 mc/kj,uz primenjenu agrotehniku i ulozena finansijska sredstva jako mali prinos.
Znam da Sloba zna malo da pretera ali ovo napisano je popuno ispravno!!gde je to bolja zemlja od nase.?
radja yito i kod nas i to bolje nego drugde,problem je sto smo se mi IYVERYIRALI YA KUKURUZI REPU.Kad je neko kod nas u selu radio agrotehniku kao sto radi clan mindjusar?Niko i nikad, a kada bi odradili videli bi sta bi bilo.Pa 90 posto ljudi ne valja yito posle setve a `100 posto ne valja u prolece a da ne pricam o prskanjima protiv korova ,bolesti,stalnim tragovima itd....
Bar da sam manje posejao...meni je psenica sva u 5 njiva,i sve su blizu jedna druge...Gubitak na svakom jutru od 10m pa racunajte koliko je meni kanulo,toliko da od svog zita ostavim da ga posejem za BozicKane malo,na količinu
Bar da sam imao taj prinos,zvao sam danas polj. sluzbu.i Agronom koji je upucen u moju proizvodnju,radio sam po njegovim uputsvima,kaze da postoji nekoliko faktora koji su uticali na prinos,a to su vreme setve,obrada njive,kolicina djubriva,kolicina semena,bokorenje,mraz,zastita i kisa.Izbacili smo prvih 6 faktora i dosli do zakljucka da nije dobio kise u pravo vreme,posto je bilo mnogo klasova ne zavrseno,tj.prazno.U pitanju je 40s,a Apacu necu da trosim vreme,necu ga posejati vise ni u saksiju,uporedio sam Simonidu i njega duplo je vece zrno i Hektolitar je 81 prema 73 u korist Simonide.@dragannb
I ja sam razocaran prinosom psenice,prosek nesto preko 28 mc/kj,uz primenjenu agrotehniku i ulozena finansijska sredstva jako mali prinos.
Kod na je obrnuto,rezultati su pokazali da su rane sorte jako dobar prinos dale,na nasem podrucju su Pobeda,Simonida,Rapsodija, i 40s dali najbolje prinose,a Apac ostale kasnije sorte totalno podbacile.Aj sad presaberite se pa se složite samnom da su ove godine kasnije pšenice (sijane ili nikle ) bolje od ranijih.
neko od nas dvoje nije nesto imao u skoli,ja mozda pravopis a ti srpski jezik i knjizevnost.Gramatika je jedno a pravopis drugo... e moj maticu...Slobo jeste li vi imali gramatiku u školi?