Pšenica 2009/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cika_jova je napisao(la):
dva ipo hektara otprilike, mozda cak i malo vise 7.660 JUS, primese 5.5, vlaga 13, hektolitar 74.60

sorta renesansa, baceno 1400kg AN, na 4 ha, zastita od korova sekator i prihrana ureom preko lista ::lose::

Jel to po hektaru prinos, ili ukupan sa 2,5 ha

aca74 ukupan sa 2.5ha

danas vidim kad razgrnem slamu redovi kuda je prosao konbajn i prosipao :nono:

tri dana zetve za 4 ha, familija, kao za mene bice jeftinije trte-mrte u odnosu na ostale 1000 din/ha, a cena kaze 100e, a za mene 10.000 :haha:

jebite me ako za sledecu sezonu ne kupim konbajn, pa neznam kakav da je nek se samo tako zove, necu nikom za pare da radim, al bar ako prosipa prosipa moje i bas me briga, a nafte ne moze da potrosi za 100e/ha pa da neznam koliko motor produva i da se upisa

I ja se nosim mislju da od komsije kupim krklemcinu koja lici na kombajn. Nemam neke velike povrsine pod strnim zitima ali mi sve vise ide na zivce cekanje, pomeranje termina ze zetvu, cena, kvalitet rada i jos mnogo toga. Slikacu ga kad uhvatim vreme i zamoliti cenjene kolege sa foruma da mi pomognu oko procene vrednosti doticne masine. Izvinjavam se zbog zbog odlaska u off.

Za Marchela:Sasani nemaju najkvalitetniju zemlju ali je "pitoma" i bolja u odnosu na Pazovu i Slankamen.Najkvalitetnija Ti je od Srbobrana pa cak ide preko Sr.Karlovaca pored Banstola i izlazi otprilike tu blizu Sasa gde je bio koncert Pepersa. :D Ko je iz ove okoline zna o kom potezu pricam.To je pravi cernozem i prinosi su fantasticni sa malim ulaganjem a kad se ispostuje puna agrotehnika onda je to "strasno' ::novac::

Branko je napisao(la):
Danas ovršen Apač: vlaga 16,8, hektolitar 72, prinos 2750kg/kj.

Pšenica mi se ogadila, pa razmišljam da pređem na kukuruzni hleb. ::lose::
A ja ću kanda da pređem na uljanu repicu.... Prvenstveno zbog cene.... prinosom sam zadovoljan, samo prinos preračunat u ::novac:: nije dobar!

Mindjar je napisao(la):
Za Marchela:Sasani nemaju najkvalitetniju zemlju ali je "pitoma" i bolja u odnosu na Pazovu i Slankamen.Najkvalitetnija Ti je od Srbobrana pa cak ide preko Sr.Karlovaca pored Banstola i izlazi otprilike tu blizu Sasa gde je bio koncert Pepersa. :D Ko je iz ove okoline zna o kom potezu pricam.To je pravi cernozem i prinosi su fantasticni sa malim ulaganjem a kad se ispostuje puna agrotehnika onda je to "strasno' ::novac::
u Sasama najkvalitetnija zemlja u Vojvodini na mestu gde je bio koncert Pepersa a Vi napravili industrisku zonu :udri: :udri: :udri: umesto da dođu u St. Pazovu gde je lošije zemljište pa kad već prave neka prave na lošijem zemljištu ionako se neće obrađivati. ::namigivanje:: :ideja:
Post je spojen: [time]1279321483[/time]

Sutra završavamo našu pšenicu.Prinos je ajde da kažem među boljima iako ćemo jedva navući prosek od 2 t po k.j.Stričev prosek je 1.5 t a drugarov 1.3 po k.j.Žao mi je samo što nisam mogao da uđem u njive i poprskam od bolesti,kiša je uzela danak da se nećemo oporaviti brzo. ::lose::

u Sasama najkvalitetnija zemlja u Vojvodini na mestu gde je bio koncert Pepersa a Vi napravili industrisku zonu :udri: :udri: :udri: umesto da dođu u St. Pazovu gde je lošije zemljište pa kad već prave neka prave na lošijem zemljištu ionako se neće obrađivati. ::namigivanje:: :ideja:
Post je spojen: [time]1279289083[/time]
Ma koliko da je kvalitetno nikad nece moci toliko ljudi da zivi sa te povrsine kad bi se bavila zemljoradnjom. :nono: Ako bude kako su rekli IT park, a ne znam da li si skoro prolazio tuda,da se Ja pitam ja bih svu zemlju dao da se pretvori u industriju koja radi pa bar znam da imaju ljudi neke koristi nego ovako. ::novac:: Ovde je u pitanju lokacija i zemljiste koje nije podvodno.Bio sam pre neki dan u Pazovi sluzbeno u Sportskom centru sto se gradi i mogu Ti reci da imaju muke sa vodom.To je cena jeftine lokacije ili sto bi Ti rekao "losije" zemljiste.Pa kad priroda nije dozvolila da se nesto na takvom zemljistu radi ili obradjuje onda bezi od njega :ppozdrav:
Sto se tice slike,to je neki Namac sto je proizveo najveci krompir na svetu,mislim da je negde oko blizu 300kg ali nemoj me drzati za rec. :ppozdrav:

Mindjar a ko danas nema problema sa podzemnom vodom ,kad je od početka godine palo ko zna koliko kiše,pazovački atari jesu niži od Sasa, ali za kuću fudbala ako na nju misliš neverujem da ima podzemne vode jer sa zadnje strane kuće fudbala na samo 20m prolazi kanal koji je dubine bar 5m tako da tamo neverujem da ima vode , a ovih dana su kod nas neki radovi oko čišćenja kanala iako nisam video nigde da ima vode po njivama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh