KishRobert
Prijatelj Foruma
po meni opet ekonomicnije,nego sejati suncokret(zemlju za soju nemam) ili kukuruz u monokulturi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bi li pojasnio ovo, zar se soja ne može sejati na svim zemljištima, ili možda traži određeni tip zemljišta?KishRobert je napisao(la):(zemlju za soju nemam)
zasad se zito placa po kg i sejacu ono koje ce mi najvise doneti pa bilo to i stocnomacvanin je napisao(la):Apac i ns-40 daju velike prinose vise od ostalih ali je kvalitet zrna nula. u Francuskoj Apac se vise ne seje. Ono sto nas ceka je placanje zita po kvalitetu zrna, meljivosti i pecivosti, a tu ove sorte nemaju sta da traze.

Nemoj biti siguran.Jugos je napisao(la):Dobro a ko ce da selektira tu psenicu po kvalitetu?Privatni otkupljivaci?Kad sve ide na gomilu to nece biti skoro nikad.

, tolko posla a para nigde, jedini dobitak je prinos kukuruza sledeće godine. onako sa apetitom bih se okrenuo nekoj drugoj kulturi, ali neznam ni sam šta bih ubacio umesto nje, soja se ovde ne seje, sa repom uvek problema oko otkupa, razmišljam o ind paprici, nekako mi je ona najprihvatljivija sa više strana, jedino bi mi berba predstavljala problem jer ovde nema radnika, kad bih našao način da se obere mašinski nekim beračom, kombajnom, tako slatko bi se pozdravio sa pšenicom