OVNOLIKI KUNICI

futurefarming,
komentar ti nije na mestu!!!
izbor kunica je stvar ukusa
 
beli orijas je napisao(la):
futurefarming,
komentar ti nije na mestu!!!
izbor kunica je stvar ukusa

beli orijas, potpuno se slažem s tobom da je izbor stvar ukusa a u prethodnom postu sam govorio o sopstvenom, bez namere da omalovažavam tuđe ukuse i izbore.
 
Karalic je napisao(la):
Vi barem imate zekane i volite ih, a je ih samo volim...Ali. kako je izlozba u PA krajem februara, eto mene tamo da nabavim jednog muzijaka i dve zenke. A, isto sam procitao svaki post do sada, tako da i mene racunate od marta u klubu.
Bice barem interesantno :ppozdrav:
Sto se ovnolikih tice u Pancevu na berzi zadnja dva puta je bio jako slab izbor.Postoji u Kovacici neki odgajivac bio je na izlozbi al nije prodavao na berzi nista.Ja idem sledece nedelje u Kovacicu na izlozbu pa cu da vidim.
A ni Brankojlo nije tako daleko.
 
Evo malo svezie slike tj od danas
jedan mali iz gnezda star 22 dana
apidud.jpg

njegova majka koja je najstarija kod mene u porodici
2cgcu8y.jpg

am4p7a.jpg

281ga3r.jpg
 
Pozdrav :D !
Nisam bio kod kuce ceo dan isao sam u posetu komsijama sa one strane Dunava pa kad sam se vratio prvo sam morao da obidjem zivotinjke da se uverim da je sve ok.Odneo sam 4 zenke i 2 muzjaka ali nazalost nisam nasao nesto sto meni treba.
Gaja ova dva lepotana volio bih da su moja(slab sam na bele).Reci mi imas li podmladka od onog sivog posto mi treba novi za mlade zenke.
Zima ovi tvoji nisu losi! :pecanje: ::samo odmor::
 
Malo su sad neuredni i izvinjavam se zbog toga to je zato sto je bilo takvo vreme sve je smrzlo pa nisam mogao da im cistim kaveze svaki dan ::lose::
 
Zima !
Jedan prijateljski savet.Sledeci put kad budes slikao kunice stavi ih na sto tj. na tvrdu podlogu i rukama ih povuci od glave prema zadnjem delu tako ce biti lepsi .
Jako mi je interesantna (zenka?) trobojna jako retko se dobija tako nesto.
Koliko je stara,koja je boja muzjaka i zenke i ako ti nije problem da kazes gde si nabavio prve ovnolike.
Pozdrav!
 
@Gaja hvala na savetu primenjivacu ga ubuduce
Jeste zenka stara jedno godinu ipo (ali jako losa majka dosad od jedno pet okota othranila je samo jedan ) ali bas zbog tog trobojnog izgleda je cuvam i nedam je u kotlic i uporno pokusavam da dobijem potomstvo ali nece nikako da saradjuje. Otac joj je madagaskar a majka crno bele boje.Prve Ovnolike kunice sam nabavio iz Backog Petrovca i na berzi u Novom Sadu od nekog nepoznatog coveka koji je tvrdio da je iz Zagreba
 
Zima!
Steta taj genetski potencijal bi trebalo iskoristiti.
U cemu je problem kad kazes da je losa majka? :bravo:
Nekada davno Backi Petrovac je bio VRH sto se tice ovnolikih i belgijski orijasa sada se to dosta promenilo i mozda je ostao jedan ili dva prava odgaivaca.
Ove kunice sto ti imas to je stari tip sada se u Evropi se pretenduje novi tip da ti malo pojasnim ,
Ovnoliki kunic spada u orijase najvise zbog sirine ledja i bukvalono treba da izgleda kao valjak ,kratkog vrata ,pogledaj Brankojlo je postavio sliku jednog sivog kunica.
Nemam nikakvu zlu nameru ali tvoji kunici imaju malo duzi vrat pa bi bilo dobro u daljoj selekciji da obratis paznju na to.
Pozdrav!!!!!!!!!


PS.Ja obozavam ovu rasu i nisam zavidan kad vidim da neko ima bolje od mene sta vise drago mi je
Ako sam te povredio nekom izjavom molim te izvini samo imam dobre namere .
 
Pozdrav Gaja!
Svaka cast sto hoces da pomognes i ja to radim ali ostali moraju da shvate da im mi zelimo dobro.Sustina kvalitetnog uzgoja je strogo pridrzavanje standarda i stroga selekcija.Sto pre svaki odgajivac to shvati moze pre da ocekuje uspeh. :cool:
 
Losa majka je zato sto uvek razbacuje male i gazi po njima ili uopste ih nehrani !
Molim te pojasni mi malo to uvezi stari tip, novi tip to mi bas i nije nesto jasno :sta:

Nisi me povredio samo vi recite sta i kako :ppozdrav:
 
Zima!
Vidi ovako ...............paris trobojnu zenku i jos neku koja ti je manje bitna i onda im zamenes legla,mozes i kompletna a moj ti je savet izaberi najkrupnija 4 kunica i prebaci pod drugu zenku ako to do sada nisi radio probaj da kunice istrljas dlakom od one zenke pod koju idu.(meni to uvek upali 100%)Ja bih je recimo pario sa crnim muzjakom''ako imas''
Stari i novi tip pravo da ti kazem o tome bi mogao da ti pricam satima a mrzi me da kucam.
Sve u svemu pod stari tip se podrazumeva FRANCUSKI a pod novi NEMACKI e pa sad ti tek nije jasno?
Nemoj to sad da te brine probacu ovih dana da skeniram standard za ovnolike kunice tamo ti je sve lepo opisano cemu treba da tezis i kako treba da izgleda.

PS.U buduce mi nemoj persirati :zli:
 
Ajde vazi cekam standard
Nemam crnog muziaka koji bi mogao nju napariti a da nebude u srocstvu nju moze napariti samo madagaskar. Dosad nisam imao prilike da menjam zecice u gnezdu jer nikad nisam imao da mi se dve zenke okote u isti dan ali probacu i to pa cemo videti jer bas bi voleo da imam potomstvo nje :cao:
 
Zima!!!!!!!!!!!!!
Predlozio sam cnog muzjaka jer smatram da bi iz te kombinacije mogao opet dobiti trobojnog kunica, ali nema veze napari je ovaj put sa madagaskarom.Kunice mozes premestati sve dok ne progledaju to ti je nekih petnaestak dana, pazi napariti isti dan dve zenke sa istim muzjakom i nije preporucljivo,to nemoj nikada da radis. :zli:
 
Pozdrav Gajo!
Pronasao sam u arhivi ove dve slike .Beli je onaj sto je bio ocenjen izvarednom ocenom,a ovaj madagaskarac je jedan od onih kole sam donosio iz Slovenije.
2h5ob4m.jpg
34djzmx.jpg

Slike su malo mutne davno su slikane.
 
Brankojlo je napisao(la):
Pozdrav igor93!
Prvo hvala, a sad mi molimte razjasni"uzgred sta je to ovnolikom na ledjima".
Verovatno je mislio na pehar
@Gaja bravo jel ima jos?
 
Evo mene opet sa jos nekim slikama koje mogu biti od koristi !
2czq23d.jpg

15x5qc4.jpg

2bs4n8.jpg

Brankojlo!
Stvarno lepi kunici a i meni nije jasno sta je igorp92 video na ledjima ?
Zima!!
Imam ceo standard za kunice pa nema smisla da ga celog skeniram ima gomila toga a i nije fer prema savezu odgaivaca koji su ga napisali i izdali!
 
Nazad
Vrh