Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine

• Ukupno glasača
    151
Мени прошле године изгори 2 кј кукуруза ја назовем ДДОР кажу и амаш и за пожар од трећег лица осигурање добио 176000 дин оштете.У свој неџрећи било и среће,ја од кад радим пољопривреду ја осигуравам за 50 кј платим око 50000+-дин на годишњем нивоу али бар мирно спавам и држава ми врати 40% од осигуране суме.

Tebi Drale je onda najbolje da ti neko svake godine potpali kukuruz. Isplati se da daš i gajbu piva sa sve pečenjem.🔥

Osiguranje je najskuplje kad neko zeli da zaradi osiguranjem tipa osigurava kukuruz 12t/ha na 25din i onda je premija preskupa. Ovako osiguras ulog tipa 9-10t/ha po 18din i onda je cena simbolicna.

Tebi Drale je onda najbolje da ti neko svake godine potpali kukuruz. Isplati se da daš i gajbu piva sa sve pečenjem.🔥
Ма размишљао сам о томе али јбг нису ни они сисали весло поготово што је наш град познат са махинацијама око осигурања типа паљење кола,кућа,кафића и летњих башта. Ово се десило у понедељак,а ја планирао уторак-среду да га косим и опет у свој несрећи,срећа тад да сам покосио добио би 16 дин/кг после.док смо попабирчили 2кј требало нам недељу дана и цена скочила на 18-18,5.

Nije mi samo jasno kako uspevas da im platis samo nekih 1000 din po kj kad meni obavezno u Dunavu izadje i nesto vise od 2000 din po kj.
Uz neke normalne ocekivane prinose i cene.
Ove godine nisam osigurao a siguran sam da u slucaju da sam osigurao na jacim cenama izaslo bi mozda i vise od 2500 din po kj.
Ne pricam za povracaj kao sto si i ti naveo. Povracaj je druga prica.

Ево сада сам прелистао полисе и срачунао на 43 кј јер две њиве нисам осигурао а зашто немам појма и укупно све изађе 55364 динара. Е сад кад почне осигуравање они мене назову јер увек негде са пролећа имају неке акције осигурања и ту се улови који динар попуста и стара муштерија ваљда па и то има неког удела.

Ja sam ove godine osigurao psenice 5kj na maksimum (8t/ha) i kukuruza 2kj na maksimum, izasla je polisa nepunih 13000, povrat bio 4500, dakle oko 8500 za 7kj

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Kod nas su cijene kod tog istog Dunava duple . Ja osigurao 30ha kukuruza 11tpoha i cijena 180e tona i 20ha soje 4t po ha i 400e tona cijena .
Trebalo da izadje 2600e , a na kraju mi povecali na 3000e jer sam prosle godine imao isplatu stete. Drzava vraca 50% ali samo na prijavljene parcele .
Preskupo

Момо не контам то осигурање код вас са тим цифрама,лепо је што држава враћа 50% али опет то је пуно

Sad gledam ponudu od prošle godine (nisam je prihvatio), za soju na 4 t/ha po ceni od 40 din/kg sa svim popustima premija izadje 5350 dinara po hektaru... Samo sam im rekao Fala i dovidjenja. Ove godine nisam ni pitao pa šta Bog da...

Sad gledam ponudu od prošle godine (nisam je prihvatio), za soju na 4 t/ha po ceni od 40 din/kg sa svim popustima premija izadje 5350 dinara po hektaru... Samo sam im rekao Fala i dovidjenja. Ove godine nisam ni pitao pa šta Bog da...
Zavisi od lokacije, za pozarevac ove godine na mojoj polisi soja 2,51% procenat rizika. Zavisi i od ugovaraca

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Steta 11.6. Od grada na nekim parcelama bila 8% konacna od generalia. Videcemo posle vrsaja gde smo.

Zavisi od lokacije, za pozarevac ove godine na mojoj polisi soja 2,51% procenat rizika. Zavisi i od ugovaraca

To je ponuda od prošle godine. A pretprošle sam osigurao kod njih pod istim uslovima soju za 3200 din po hektaru...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pa lepo zakljucili polisu ako ne bude nekih nepogoda jer je blizu vrsaj, ako bude nedaj boze mora se opet izlazi na teren.

Pa lepo zakljucili polisu ako ne bude nekih nepogoda jer je blizu vrsaj, ako bude nedaj boze mora se opet izlazi na teren.

Sada mi je jasno, mislio sam da pišeš o šteti u soji pa mi je zato bilo nejasno kako mogu da zaključe štetu.

Nazad
Vrh