orijas- orijaski sarac

Hvala banijac. Mladi su tu oko tri meseca, ali nisu na prodaju. Pokusavamo da napravimo dva maticna jata na dve lokacije (zlu netrebalo). A Surcin je taj, na koji mislis.

Nedavno sam na berzi u Somboru uzeo dva mlada orijasa,muz i zenku 2 i 1,5 meseci.Nikad nisam imao orijase a u literaturi je prilicno naglasena njihova osetljivost na podlogu,temperaturu i ishranu.Za sad ovi moji dobro napreduju.Ako neko ima iskustvaa sa orijasima molim da mi pomogne.

igorp93 je napisao(la):
Nedavno sam na berzi u Somboru uzeo dva mlada orijasa,muz i zenku 2 i 1,5 meseci.Nikad nisam imao orijase a u literaturi je prilicno naglasena njihova osetljivost na podlogu,temperaturu i ishranu.Za sad ovi moji dobro napreduju.Ako neko ima iskustvaa sa orijasima molim da mi pomogne.
Sto se tice B orijasa jeste osetljiv treba mu posvetiti dosta paznje i nege a narocito obratiti paznju na higijenu kunicarnika.Jako su osetljivi na tvrdu podlogu i resetkaste podove zato je najbolje da pod bude od camovine prekriven sa dosta slame. Ja naprimer mojima stavljam slamu, odraslim jedinkama i do 5cm zbog tezine tako da je iskljuceno dobijanje zuljeva.Sto se tice ishrane davati zrnastu hranu, detelina ili seno uvek da su im dostupni. Izbegavati sirovu travu i razne druge zelenise, narocito mladima do 6 meseci. Naravno kasnije mozes davati ali kao prilog i to u manjim kolicinama.Mada dajem radi jacanja imuniteta AD kapi ili ABCE kapi koje doziram po 15 kapi na 5 litara vode pa dajem 3 puta nedeljno i verovatno znas da slama ne sme biti jecmova zbog suge vec ona od zita.Toliko od mene nadam se da sam malo bio od pomoci puno uspeha sa B orijasem. Pozz :ppozdrav:

Pozdrav svima. Evo da postavimo jos par slicica najmladih clanova zecije druzine.
2eclvuq.jpg
1zzm4rd.jpg
2lup4sy.jpg
1zqv6go.jpg

Stari su tri nedelje i veoma zivahni i veseli.

Da tako nesto al postoji mogucnost i podvale crnim,ispalim od saraca tako da treba da se pogledaju i roditelji...ciji je ovo kunic

E nisam ni video da si ovde odgovarao,nije od sarca vec od crnog i sivog orijasa,ne mesam razlicite rase
g065.gif

Cao novi sam na forumu pa da postavim slike mojih ljubimaca

1Muzjak star 7meseci 5 Zenka belgiskog orijasa stara godinu
2 Muzjak star godinu i po 6 Zenka stara 2 godine
3 Zenka stara 8 mjeseci 7 Muzjak star 18 mjeseci
4 Zenka njemackog sarca stara 2 godine

Lepo ,lepo nema sta :DSamo da nedobiju zuljeve od resetkastog poda, moje misljenje da treba da budu na mekanoj prostirci slama seno ili piljevina. :ppozdrav:

letvice su a ne zica , a stavlja im se i sijeno , nijesu dobijali zuljeve do sada a ako imaju stavi dermakotika na njih brze prolaze a moze i kao preventiva mjesecno jednom.

Par slicica za ljubitelje.
ri4vp4.jpg
zenka stara 8 mjeseci
2qlqqzp.jpg
zenka stara 10 mjeseci
sxisr9.jpg
Muzjak star 10 mjeseci
25zrx2q.jpg
muzjak star 14 mjeseci
dykgpf.jpg
isti samo druga strana
2ltgff7.jpg
zenka stara godinu .
1oazyx.jpg
zenka
Bili su nemirni , slikao sam ih sa mob. tel. pa su mutne slike .
Ovo su kunici moga prijatelja

Ja iskreno gajim b.orijase i sarce,po izgledu nisu slicni a po statistikama i naravi neznam ti reci :sta:,
Kao sto je kolega Toma napomenuo sarci su Veseli,Umiljati...a ovi kaliforniski :sta:

Moje šarce mogu usporediti samo sa psom! Veseli umiljati, ma pravi kućni ljubimci. A kalifornijski? To su ipak "brojleri", napravljeni za tov, zar ne?

Nazad
Vrh