sarko
Novajlija
Hvala banijac. Mladi su tu oko tri meseca, ali nisu na prodaju. Pokusavamo da napravimo dva maticna jata na dve lokacije (zlu netrebalo). A Surcin je taj, na koji mislis.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sto se tice B orijasa jeste osetljiv treba mu posvetiti dosta paznje i nege a narocito obratiti paznju na higijenu kunicarnika.Jako su osetljivi na tvrdu podlogu i resetkaste podove zato je najbolje da pod bude od camovine prekriven sa dosta slame. Ja naprimer mojima stavljam slamu, odraslim jedinkama i do 5cm zbog tezine tako da je iskljuceno dobijanje zuljeva.Sto se tice ishrane davati zrnastu hranu, detelina ili seno uvek da su im dostupni. Izbegavati sirovu travu i razne druge zelenise, narocito mladima do 6 meseci. Naravno kasnije mozes davati ali kao prilog i to u manjim kolicinama.Mada dajem radi jacanja imuniteta AD kapi ili ABCE kapi koje doziram po 15 kapi na 5 litara vode pa dajem 3 puta nedeljno i verovatno znas da slama ne sme biti jecmova zbog suge vec ona od zita.Toliko od mene nadam se da sam malo bio od pomoci puno uspeha sa B orijasem. Pozzigorp93 je napisao(la):Nedavno sam na berzi u Somboru uzeo dva mlada orijasa,muz i zenku 2 i 1,5 meseci.Nikad nisam imao orijase a u literaturi je prilicno naglasena njihova osetljivost na podlogu,temperaturu i ishranu.Za sad ovi moji dobro napreduju.Ako neko ima iskustvaa sa orijasima molim da mi pomogne.
jel mislis ovako nesto?beli orijas je napisao(la):Da li neko gaji ili zna ko gaji Orijase zelezne-crne boje?