Orezivanje voća

pozdrav svima.
moze li neko preporucit ili dati kontakt dobrog rezaca za jabuku. desetak dana posla u crnoj gori. nije toliko vazna cijena,vazno je da dobro uradi posao.
hvala puno
 
Zender orezi kako bilo, nije to vocnjak, osisajte lepo da lici kako vama godi, jabuka ce svakako biti. Izbacujte uspravne debele podivljale to su vodopije

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Juce nastavili rezanje voća, kruška u 4 godini, viljamovka, santa marija i karmen. Ideja je da bude vitko vreteno. Evo par sličica od juče, konkretno na slici je karmen. Prva slika je pre orezivanja druga posle, samostalno režemo uz instrukcije jednog iskusnijeg voćara, tako da svaki savet, kritika ili sugestija su dobrodosli.
a46fbf75a4320c9850a3eaf768101c17.jpg
39f1b5031d14dbf98ae46cce08e60b82.jpg


Послато са SM-A310F помоћу Тапатока
 
i nikog nema da oce otic u crnu goru da mi oreze vocnjak. mozda bar ovo neko zna.
ako se iz stabla, deblje grane vade motornom testerom, jel se mora koristiti neko posebno ulje za pravljenje mesavine I koje je to ulje ako mora.
puno hvala
 
Ja sam prosipao masinsko i sipao jestivo ulje za secenje debljih grana na vocu. Ovom varijantom nema stete sigurno, tako sam i zasecao-prstenovao neka debla.

Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk
 
Za mesavinu koristis ulje u razmeri koju inace koristis, verovatno si mislio na podmazivanje lanca, neko je vec pitao pre neki dan negde i dobio odgovor da je taj neko podmazivao jestivim uljem, ne znam kojim tacno rece, pazite mozda obicno suncokretovo ulje iz radnje moze da zapece, nisam pametan da savetujem, mozda znas bolje jer koristis motorku.
 
Ja sam pricao u vezi ulja za lanac, koristio sam obicno jestivo suncokretovo. Taj dan kada zavrsim, prosipao sam ga, sipao lancol i pustim malo da radi. Ne znam sta bi bilo kada se ostavi u rezeorvaru, ali nisam rizikovao.

Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk
 
Nisam u toku ove rasprave.

Zašto se ne bi smjele rezati motorkom grane a da bude ulje koje i inače bude u motorci, ono mašinsko ulje koje se stavlja u motorku?

Je li to nešto smeta voćki?
 
Nikad nikakvu štetu po stablo (govorim za jabuku) nisam primetio koristim običan lancol. Evo trenutno i sada malo orezujem makazama malo motorkom. Kupio sam neku lisičarku ako testeru toje sr...e.
 
Nisam probao sa lancolom, tako da ne znam, a negde sam procitao za jestivo ulje i tako koristio.


Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk
 
U postovima koji su straiji vise godina na ovoj temi, navedena je kao odlicna knjiga
Miladina Šoškića - REZIDBA VOĆNJAKA

Skinuo sam je u PDFu i ako nekome treba neka mi se javi na PM i navede email poslacu mu je.

Zaista je dobra i metodološki izuzetno lepo napisana.
 
Nazad
Vrh