Meni ni te knjige vise nista ne pomazu.Pise jedno a u praksi drugo.Danas sam zavrsio sa branjem ns kasnocvetne koja po knjigama sazreva kasnije od ns,6 i rodne a ona sazrela 2-3 dana pre njih.Ns rodnu nisam ni poceo brati,danas nesto probao i zeleno.Bar jos 3-4 dana nema branja.Jedino ns 4(nesto malo ploda,oko 1kg po stablu} je sazrela gotovo u dan kao kasnocvetna.Ako uspem da uberem 2-3 tone na hektar bice super.I jos nesto o literaturi.Pre neki dan sam prolazio kroz Divos(Fruska Gora),naidjem na kajsik i vlasnika.Sadnice super izgledaju,starosti 4 godine,covek za podlogu stavio vinogradarsku breskvu.Kad sam izneo primedbu da sam citao da se ona ne preporucuje zbog kratkog veka on se nasmejao i kaze da ima na drugom mestu stabla od 20 godina.Sta cu ,cutim.Drugi dan put me nanese kroz Begec(mesto pored N.Sada),lep kajsik,stabla se savila od roda,imali isto -10 onog 17 marta.Krenemo u pricu i ja opet iz ,,knjiga" ispalim da sam procitao da se Keckemetska ruza ne preporucuje zbog ovog-onog(da ne nabrajam) a on iz topa:,,Pa ovo je keckemetska ruza,stabla su stara od 15 do 20 godina".I..eto tako,ja nacitan ali praksa i iskustva pokazuju da to bas nije tako.Ako ovo citaju pozdrav cika Mici iz Divosa i cika Jovi iz Begeca!