Oranje

Danas pokusao da poorem bastu,plugovi ne izvaljuju televizore kao sto neki ovde pricaju nego STENE...Sve cekam kisu pa da pocnem oranje za psenicu a nema je ni na vidiku.Tako da ove godine izgleda da ni nece biti setve psenice jednostavno je nemoguce pripremiti zemljiste.

Lemken opal 90 ide pjesma prema onim krševima što sam imao.
Jos par sitnica i biće dobar.
560 ga dosta ljepo vuče lakše nego ravnjak jer ga stiska.
E a što se tiče nezz možda bude krompir tu.

Ja sutra krecem u akciju,danas zamenjeno ulje i nasut antifriz,jos zlatni euro dizel od 170din...

@577 vidim prolepšalo se vreme?nije puno smetala ona kiša što padala u nedelju ujutru?
Za vikend sam bio u Plaškom. Vlage u zemlji koliko voliš, oralo se petak i subota samo pršti. A kukuruza neobranih...

Ej , gdje je član Bubu , nema ga nešto ? Jel zna neko kako je zadovoljan sa "bedevijom" , imam ga u ponudi povoljno. Baš nevolim ravnjake al ovaj bi bio dobar za super tešku zemlju i kad moram dati nekom dripcu da radi ? Šta mislite o tom plugu ? Mislim da je ime "bedevija" već patentirano.:osmeh:

@577 vidim prolepšalo se vreme?nije puno smetala ona kiša što padala u nedelju ujutru?
Za vikend sam bio u Plaškom. Vlage u zemlji koliko voliš, oralo se petak i subota samo pršti. A kukuruza neobranih...

što se nisi javio za kafu a da kako gdje ja sam svoje riješio pred dobrih 20 dana.
Pa onako ovisi o zemlji kuruzište je tvrđe.
Vlaga je mrvicu velika ali za oranje ide još sam stajski stavio pa je bilo klizanja.

Prolazio sam kroz tvoje selo i baš gledao okolo da ne izleti koja poznata mašina. Nisam bio sam a ni svojim kolima a i sa vremenom smo bili na knap. A baš sam burazeru govorio da bi mogli svratiti malo.
Jake magle i rose da čovek ne poveruje koja razlika u zemljištu.
A reci mi molim te koja je fora sa onim kukuruzima svaka njiva obrana po par krugova beračem okolo i tako stoji

Prolazio sam kroz tvoje selo i baš gledao okolo da ne izleti koja poznata mašina. Nisam bio sam a ni svojim kolima a i sa vremenom smo bili na knap. A baš sam burazeru govorio da bi mogli svratiti malo.
Jake magle i rose da čovek ne poveruje koja razlika u zemljištu.
A reci mi molim te koja je fora sa onim kukuruzima svaka njiva obrana po par krugova beračem okolo i tako stoji

Ima kafić u mom selu odmah kod petrola šteta.
A to ti ljenčine stalno njima ima vremena.
Vrijedan narod su potjerali i pokrali i sad rijetki rade i čude se neki ljudi kada rečeš da se baviš poljoprivredom.
A ovi šta su iz Bosne došli ti se i sprdaju.
To je danas tako eto svi bježe od ovog posla samo ja budala jedva čekam da idem u traktor.

Nazad
Vrh