Oranje

paorpaor

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2009
Poruka
11.800
Lokacija
Tovarisevo
A misinjaka bar 20 sam nasao. Ostalo mi jos 2-3 ha i da krenemo da oremo. Sreca pa sam otvorio tarup nazad. Mnogo, mnogo lakse ide traktor i mnogo brze moze da se vozi. Radza ide 2.om na 1400 o/min bez da oseti. Nema namotavanja na lezajeve i lako se oslobadja mase.
 

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
1.544
Lokacija
selo Grgurevci Srem
Kad vidim kako lepi ide oranje prosto mi krivo sta sam uzorao u pocetkom oktobra ,cist traktor uso u brazdu cist izasao bem oranje ako se traktor ne iskalja
 

mixer87kac

Član
Učlanjen(a)
28 Feb 2015
Poruka
3.707
Lokacija
Kać
Praznici, slava tri dana, noću nisam radio ali poranim pa budem oko 7 na njivi onda otpusti oko 10-11 pa ajde kući. Ili jako stegne pa idem od podne pa opet par sati i tako, prckalo se po malo koliko je moglo... Imam još 60 jutara da razrijem, vajlda ću i to do kraja januara završiti...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 

Peet

Član
Učlanjen(a)
11 Apr 2010
Poruka
8.755
Lokacija
Lokve - Simiai - Juzni Banat
Jel mislis da i pre setve isprskati, pa tek onda jos jedan prohod drljacom/setvospremacem ili cekati tamo da u maju bude dzungla pa setva pa total?

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Na tako zakorovljenoj parceli valjalo bi da se kasnije soja poseje. Bilo bi jako dobro da se jednom treriraju korovi pre setve pa kad krene drugi talas posejati i opet totalom dejstvovati. Sad, zavisi od godine, nekad krene sirak ranije a nekad kasnije al ce svakako na tim parcelama krenuti i posle 2-3 prskanja.
 

paorpaor

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2009
Poruka
11.800
Lokacija
Tovarisevo
Sirak tu nece biti problem jer siguno nije rezistentan. U kukuruzu se od njega nemogu odbraniti jer nema hemije koja ce ga unistiti, dok je u soji to sasvim neka druga prica. Problem ce biti ambrozija, ali racunam da ce setva biti sto kasnije, tamo posle 7-8 maja (sve zavisi od vremenskih uslova) pa ce do tad, ako prolece bude iole toplo, vec izaci ogroman broj na povrsinu.
 
Vrh