Oranje

Код мене је кукурузиште боље и лакше ишло.Сојиште иде тешко и лепе громаде се изваљују, оће се врну у бразду па те милине терати по њима

Kod mene je ovo jedna od najgorih godina za oranje, skroz suvo sa grudvama. Gledao sam snimke oranja iz drugih delova našeg atara i ide prilično zadovoljavajuće. Hoću reći da su ove godine znatne razlike u odnosu i na mikrolokacije, a ne samo udaljenija mesta.

Najlepše je išlo kukuriziste. Ostalo mi 2.5kj strnjike jer se grudvalo prilično. Najavljuje se kiša pa cu završiti posle te kiše. Uglavnom, veći deo je završen.

Juce uzorao 2kj i kuci brzo. Ide dobro ali kako mase kukuruza ima jako puno nisam mogao da kvalitetno zaorem. Zagusilo je 1234 puta na 2kj, da nisam orao svoje otisao bi kuci posle 2 kruga. Cekam da padne kisa i da polepi ljustiku, sojiste cu probati prekosutra.

Сојиште лепи примерци,ал иде некако :osmeh:
Photo0934.jpg

Photo0935.jpg

Mi danas zavrsili!😠 Probali, poceli na par mesta, podigli plugove i cekamo neku ozbiljniju kisu. Orali smo sve sto se moglo orati. Preostalo jos 50 kj pa kad uslovi budu adekvatniji jos 3 dana posla.
Ovo ne vredi, sojista u ritovima kod nas i u Gredskom i Jermenovackom ataru ne daju se orati nikako, odnosno moze ali jeb.s takvo oranje, ne zna se momenat kad ce se nesto polomiti!

Juče sam zaoravao stajnjak na kukuruzištu,nikad lošije u životu nisam poorao,prekinuli sa iznošenjem dok ne padne kiša da se može orari.

Ja sam nesto prekjuce uzorao, imam jos nesto malo...
Ovo je samo muka nazor.

Послато са SM-G965U помоћу Тапатока

Kratak snimak jutrošnjeg oranja kukuruzoviništa.Prvih 6 prohoda sam isao različite dubine radi eksperimenta 22-30 cm,hteo sam da vidim koja dubina odgovara visini pretplužnjaka jer sam tražio visinu za dubinu 25-27 cm.Zaključak je da plug ore dobro čak i kad ga namerno raštelujem,idealno mora biti kod otvaranja brazde a uvratine nikako nisam mogao da orem zbog nedostatka otpora i gušenja...

Nazad
Vrh