Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E bas tako,nekad i vucna tanjiraca dublje radi,nego neko sto ore,i mnogo cudnih obrada ljudi nazivaju oranjem .....Ali na 15cm i 2x25cm.
Ja još nisam svojim očima video zemlju i uslove gde Rus 82-ojka vuče "veselo" 3 brazde 6-om ili 7-om brzinom,a dosad sam u svom zivotu prevrtao razne tipove zemlje.
Komentarisali smo nas dvojica to i ranije,....Kad aam prvi put samostalno krenuo da radim zenlju i otiso da zatvaram brazdu drljacom,svi me redom zaustavljalini pitali da l sam normalan,a o drugim stvarima sto kaze da i ne govorimo...ali mogu da kazem da sam bas primetio da svuda gde su mladhi krenuli da radi samostalno ili da su vecim delom nosioci obrade,stvari se doata poboljsavajuMnogi se podsmevaju to je tačno a mnogi neće da prihvate savet da malo promene način obrade pa da za početak izbace tanjiraču iz prolećne predsetvene pripreme a o nekim drugim stvarima bolje da i ne pišem.
Na ovo sam mislivde piše 6-7.Orao sam i najlakse peskove pa je 4.zec bila nesto najbrze i najnormalnije za traktor.Sve preko toga je bilo klanje i davljenje.Da podelim iskustvo o oranju i tezini zemljišta,kupio sam traktor mtz 82 iplugove imt 757 trobrazne u Golubincima tamo sam probao traktor i plug,ruja je tu kombinaciju vukao veselo 6-tom a moglo je i sedmom al teze,natovarim traktor i plug doteram kući i ujutru u njivu, traktor je mogao orati kada se prepolovi treca i to plitko i sa mukom, skinem treču brazdu i orem pola trece ili treca cela al dobro plug je izdrzao desetak hektara do se nije sav izlomio . Eto sad vidite sta je smonica....