Oranje

Ja imam od 12-15ha za oranje. I to cu izgleda orati sa Zetorom u kominaciji sa IMT om 701 (milina jedna), posto za Deutz-a nema povoljnog pluga. Oracu one malo kriticnije sa korovima. Ostalo je odradjeno gruberom, a nesto je ostalo da se odradi nekih 15ha, a to cu sutra I prekosutra dok ne krenu kise.

Ja imam od 12-15ha za oranje. I to cu izgleda orati sa Zetorom u kominaciji sa IMT om 701 (milina jedna), posto za Deutz-a nema povoljnog pluga. Oracu one malo kriticnije sa korovima. Ostalo je odradjeno gruberom, a nesto je ostalo da se odradi nekih 15ha, a to cu sutra I prekosutra dok ne krenu kise.
Sto ne sacekas sneg?Pa onako merakliski da ores,okolo sve belo a plug samo zatrpava sneg.

Samo par njih sa video ovde u mojoj okolini da su krenuli zimsko, mahom su poorali sta je trebalo za psenicu zadnje vreme. Rekose mi da se do 20cm ore lepo a preko toga suvo izbacuje dzombe na kukuruzistu. Ja i ovako radim lamelu na traktoru tako da tek sledece nedelje da probam nesto. A i ne zuri mi se novembar je dug, imam oko 20ha da poorem, i mozda jednom prijatelju jos nekih par hektara.

Kolege, do sad se nisam saucavao sa ovako sitnim zimskim oranjem, pa nikako da ubodem plug da slaze, a ovako stoji ravno kako treba nije jedna starana plica ili dublja.
Izgleda da fali brzina?
Opicim ga ja brze i slaze, ali cu istopiti masinu

Sta fali ovom oranju?Pravo školski,svaka brazda da se vidi,moze da upije najvise vlage i odlicno da izmrzne tokom zime.Pogledaj na netu takmicenja orača da vidiš kako oranja izgledaju.Ništ ja ovde ne bih dirao.

Jos koja slika s oranja.
42664f0d177b4a3745f0a2698f6856d6.jpg
aaf281da89d985a7efad616a34f0a643.jpg
7996c4bb8dfbc73491042c80eee527fe.jpg

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Kod nas više ne može ni da se tanjira. Juče sam završio jednu parcelu, a sve u strahu da će nešto pući na tanjirači.Ostalo mi da spremim još jedan hektar za zob i ječam, ali sam odustao. Na mestima se trese i tanjirača i traktor. O oranju nema ni govora trenutno...

I ja sam odustao od oranja,nije puno ostalo ali jako tesko se ore,videcemo sad ovo u ponedeljak koliko ce pasti kise.Mada cisto sumnjam da ce biti dovoljno,bez bar 100 litara mislim da nece nista znaciti.

Nazad
Vrh