Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ja mislim da ću ove godine nastaviti po meni jednu dobru stvar a to je oranje na 20-25 cm pa potom podrivane na 50-60 cm. do sada gde sam ovako radio njive se i pored ovakve godine lakše oru, trenutno ode nešto više goriva nego samo oranje ali sledeće 2-3 godine ne podrivam a oranje ide mnogo lakše i uz smanjenu potrošnju goriva a i dubina nije mala 30-35 cm. Ima ove godine njiva gde kod komšije leži još uvek voda a kod mene ne.
Ja cu najverovatnije sve parcele preci jednom gruberom na 15-ak cm kao sto sam strnista uradio pa cu onda orati duboko ako Bog da na 26-27 cm kao sto sam to do sada radio.
juce sam poceo zimsko oranje sojista. Mogu samo da potvrdim to sto su Kiraj i ostali vec rekli. Oranje je ove godine jebeno tesko. Svugde orem za 1 brzinu sporije nego prosle godine. Ne smem ni da izmerim potrosnju.....
Upravo sam prosao pored njive gde je jedan moj prijatelj pokusavao da ore. Bila je silaza, traktor UNIVERZAL 55DW, plugovi IMT 756, ukljucena prednja vuca i blokirac, druga spora, rezultat: jedva 15-ak cm.
Krivo mi je sto nisam imao cime da slikam tu nesrecu od oranja.
Ja sam nesto malo probao da orem isto 3 sporom,ali sa leopardom bez tocka.Obe rucice skroz dole,znaci koliko god je plug mogao da udje u zemlju.Islo je lepo i nisam primetio da se mnogo muci.