Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo da je radjeno u nasem ataru,nikad uzorao ne bih(prolaz tanjirace,pa oranje) Razlog:stvorio bi se sloj od nekoliko cm rastresite zemlje odozgo,i jednostavno traktor ne bi imao cvrstu podlogu za rad,a i da napomenem da je i ovako,bez tanjiranja skinutog useva proklizavanje u oranju bilo ogromno.Evo jednog od mozda mojih najtezih oranja ove godine.Prethodno bran kukuruz po jako mokrom.
Moje danasnje oranje...
Mislis da se u Sremu lako ore?
Kad nije,primenjuje se pravilo iz prvog stavaPrvo Nikola:Nemoj misliti da nisam u pravu,sad cu te razuveriti:na jednoj parceli sam bio u prolazu,pa sam obisao koji put tanjiracom(sojiste),cisto da napravim usporedbu-a na drugoj je Otac prilikom prskanja(bila psenica) promasio,pa sam nekoliko tragova prolazio tanjiracom takodje.Tu gde je tanjirano traktor je kidao i sebe,i plug,a bogami i mene u kabini(upravo"ona"podloga gore navedena)tu je i posle silnih kisa bilo i daleko povrsinski mokrije zemljiste.na tim mestima traktor od preko 5 tona i tri brazde je slajfao i pravio kanale upola dubine oranja,tako da svaki sledeci krug na tom mestu gde je bio prohod od zadnjeg levog tocka-oranje bilo "falicno" tj razlikovalo se od ostale dve brazde.
i drugo,ono vaznije,to nikad ne zaboravi:Mindjusar je uvek u pravu...i kad nije ...(malo sale naravno)