Ima li ko dijagram za 820 belorus?
Gogi
Mk - obtrni moment (Nm)
Ne - snaga motora (kW)
ge - potrosnja goriva (g/kWh)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima li ko dijagram za 820 belorus?
Gogi
Kod nas mnogi, pa i ja dosta oremo s proleca. Zemlja je takva da nekako moze da se pripremi i prolecno oranje. Cesto se desava da po oranju Rakovica sa tanjiracom odma ide 2. brzom.Danas probao orati i nema šanse,gore nego prije 1o dana.kako je krenulo neću ni poorati a u proljetno neću sijati,nisam nikad pa neću ni sad početi.
Ala je cudna ta vasa Banatska crnica. Na slici sam pomislio da je felna ofarbana u crno!!! Crna ko preradjeno ulje
Jel cela parcela takva ili samo odredjen deo?
Za potrosnju bolje i da ne pitam
ufff, imat ce podrivac posla ovdje nagodinu i jos koju godinu poslije... Imam i ja jednu njivu slicne vlaznosti gdje nikako nisam mogao pokositi jecam i brena samo proapda u njoj, 549 propada, a mislim da bi 539 propao da samo auspuh viri van...
Po pitanju proljetnog oranja, ja sam prije koju godinu orao kaaaasno zimsku brazdu, mislim da je vec 1. mjesec nastupio, plugom sam razbijao 6-7cm debel led na njivi, patio se i ja i plug i traktor. Jedan od prijatelja iz susjednog sela bas i ne mari za obradu zemlje ima njivu 50m dalje od moje i ostalo je strnje nepoorano do proljeca. Ja isao da tanjuram za sjetvu soje da malo usitnim one moje gromade a on ore li ga ore tu njivu, nit se traktor pati a zemlja se rasipa iza pluga (olt alkar 2x12"). i on se meni smije sto sam po zimi orao kao zadnja budala a on u svoje oranje direktno posijao kukuruze. bas sam se osjecao kao majmun sto se ja trudim sve uraditi na vrijeme a on koji se bas i ne trudi previse ore na proljece i uradi bolji posao nego ja...
A radja li ta zemlja, tj ima li tu prinosa?U tom ataru kod Cicija ako ne uradis zimsko oranje odnosno ako ne obradjujes zemlju u jesen ili sad da ima vremena da smrzne, ostaje ta parcela parlog ili nece vajde biti od nje! Tako da ta prica sa prolecnim oranjem ovde ne prolazi, osim tu i tamo! Po desetine puta je napisano koliko je ta ritska zemlja teska za obradu ali izgleda da vecina ne moze to da razume jer u zivotu nije jos naisao na tako nesto! Znate ono, svako misli da je njegova muka najteza ali ne daj Boze, uvek ima i gore!
A radja li ta zemlja, tj ima li tu prinosa?