Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pre neki dan sam orao parcelu od 11 KJ. U pola je bila soja a u drugoj polovini detelina. Taj deo gde je bila detelina sam orao pevajuci. Plug mi je bio otvoren na 45cm po glavi i isao sam za 1 brzinu brze nego u sojistu gde je bio otvoren na 35 cm. Uzas, uzas, uzas. Imao sam proklizavanje i do 25% sa ukljucenom prednjom vucom i blokiracem. E da i dubina u detelina bila 30 cm a u sojistu 25 cm pa cak i manja.
Malopre me zove rodjak i kaze da je probao da ore sa 539 i 755 ali kaze da nece nikako plug u zemlju, pa me pita da uzme moj jednobrzni. Svima je definitivno problematicna zemlja od dosta kise.Sad orao 2,5 hektara,pomogao burazeru,ja sa 540 i 2x12 coli,a on sa Rakovicom 60 i 2x12 coli.Rakovica se mucila kao gresnik sa dusom,dubina 10cm,plug 756 nece u zemlju a hidraulika kod rajke zajebalo vek,to je eto samo da ima ugradjeno da nosi poneki prikljucak.Zemlja je toliko sabijena da je to preterano strasno,ja sam orao nekih 15cm,mogao sam i dublje ali nemoze traktor da vuce.
Potroseno 90 litara goriva,njiva je skoro pa ravna,vreme oranja 8 sati bez stajanja sa dva traktora.Hteo je tu psenicu ali to ce tesko da ide jer nema para da kupi tenk za tanjiranje+bas je zemlja kao lepak.
- - - - - - - - - -
99% rece da ce rajka da leti iz dvorista,kupuje IMT.