Oranje

Danas išao na ispomoć,na slikama još fali Rakovica 105 ks,uradili 13 jutara za 4,5 sata

Pre bi se reklo slicnu namenu, stim sto predpluznjaci imaju i dodatnih vrlina! al za rad u SVIM uslovima treba dobar plug, tj. veliki klirens i raspon izmednju pluznih tela. recimo imt757 minimum.

Dobar je orač 558 , to mu je specijalnost , njegova čuvena 1. brzina je bogom dana za oranje . Možda ga jedino treba opteretiti nazad na neki način , i vate u uši dabome.

Dobar nema šta samo malo zastario.Nekad bio najbolji orač kod nas. Samo što kad izadju iz njih Miloš može odmah u kolo ili za tastaturu bez problema a ovi prvo na kauč.

558 ima savrsenu Masej hidrauliku, kad nema tocak na plugu, plug opterecuje traktor i povecava pritisak na zadnje gume. Proklizavanja ima daleko manje nego sto je ocekivati od traktora te mase.

Bas tako,mnogi se varaju zbog njegove male tezine,ala mu ruzno stoji ovaj bunker od kabine,originalna orasje je mnogo lepsa..

Nema posla bez 558,nije se obrukao pred ovim druskanima? :osmeh:

Prati nas u stopu nezaostaje,taj je 78 god prošle godine mu je rađena prva generalna a mogoje da prođje samo sa novim kakrikama,inače vlasniku 558 smo išli u ispomoć tuje još bio i njegov sin sa velikom Rakovicom,Spasoje a šta će ovi što imaju ruseve kod nase kaže "večera mu netreba"odma pada u krevet

Na mojem 558 kao najveci problem su i bila njegova krila, veliki volan i nisko sediste. Svake godine sam lakat udarao u setvospremiranju, tanjiranju i oranju. Bar jedan udarac u svakoj operaciji, narednih 2-3 meseca osecao sam bol. A buka je sigurno manja nego kod 577, kod kojih kabina nije odvojena od menjaca. Noviji 577 nisam vozio, ali na sajmu sam upalio, i mislim da je i on bucniji(buka od auspuha).
A da je radnik jeste, samo kod nas je orao i 3. sporom, ne samo 1. brzom.

Na mojem 558 kao najveci problem su i bila njegova krila, veliki volan i nisko sediste. Svake godine sam lakat udarao u setvospremiranju, tanjiranju i oranju. Bar jedan udarac u svakoj operaciji, narednih 2-3 meseca osecao sam bol. A buka je sigurno manja nego kod 577, kod kojih kabina nije odvojena od menjaca. Noviji 577 nisam vozio, ali na sajmu sam upalio, i mislim da je i on bucniji(buka od auspuha).
A da je radnik jeste, samo kod nas je orao i 3. sporom, ne samo 1. brzom.
Zasto ne podignes sediste ja sam na moj 558 ubacio u profil ispod sedista i duze srafove i nemam taj problem drugi traktor sa podignutim sedistem.

Zasto ne podignes sediste ja sam na moj 558 ubacio u profil ispod sedista i duze srafove i nemam taj problem drugi traktor sa podignutim sedistem.
Sve je to bilo u planu duzi niz godina. Ja sam 190 cm, a pokojni otac i moj zet su 170 cm. Kada god sam to pitanje pokrenuo, bio sam u manjini, kaze zet nece dohvatiti nogama pedalu kocnice i kvacila. I tako nije dirano nista. Krajem leta 2012. godine prodao sam 558, i njegove poslove sada radi MTZ 820.
Inace sam i ja mislio da bi podizanjem sediste moji problemi nestali, ali eto 16 godina je tako radio.

Nazad
Vrh