Oranje

Ja sam kod nas pre par godina smazao menjač kad sam orao kukuruzovinu koja je po mokrom bila brana jednorednim beračem. Kao beton, prvo otkinem dva raonika na pola naručim nove i zamenim i udri dalje dok nisam uničtio menjač

@PEŠUT@ Kolega ,bez problema možeš da nakalemiš još koju brazdu i da oreš prvom .Zemlja ti je super,i oranje je odmah složeno.
Evo lane ,isti dan ,isti plug ,crtala,traktor i vozač, dve brzine razlika. Ovde odseca ko salatu i 3 brzina .
Ovde dole i brena kad vuče 3 brazde i podubiš na 25 traktor se samo ukopa .
99koc9.jpg
2565h81.jpg
qsnwnl.jpg

Ko god bi je i bilo čim uzorao preko 20 cm ja bih mu skinuo kapu kao oraču.Ovde nijedan plug nevalja ,pravi kosu vuču i niz drugih problema.

- - - - - - - - - -

2nbxfnp.jpg

Evo ove slike kako odseca i 3 -a brza.

Malo zekiš kolega .Koliko je puta došao kući u auto prikolici u komadima nije ni čuda što je tako fin.:osmeh:

Poslednja izmena:
Malo sale nije na odmet.:osmeh:Bogami dobro je nastradao.Vidim da je bio niski klirens pa je povecavan.

@PEŠUT@ Kolega ,bez problema možeš da nakalemiš još koju brazdu i da oreš prvom .Zemlja ti je super,i oranje je odmah složeno.

jeste zemlja laka jer je peskovita ali je ispod neka crvena kao glina.valjda zato ovde niko i ne ore preko 25 da ne bi vadio tu neplodnu gore. a i od tog peska u leto vrlo brzo se isuši i ispuca. a o stradanju raonika i dasaka da ne pričam na pesku. oni plamenovi posle samo 3ha su prepolovili onaj navarivani deo kao da su poorali 30 ha
još da dodam da sam juče merio zahvat ovog leskovačkog u oranju i izmerio sam oko 75cm što je u širini nekog manjeg trobraznog.3 metra širine razor sam skinuo iz 4 prolaza a 14 metara iz 18 prolaza.vidi se i na snimku da mu malo nedostaje da pokrije ceo trag izmedju točkova.

Malo sale nije na odmet.:osmeh:Bogami dobro je nastradao.Vidim da je bio niski klirens pa je povecavan.
Da ,i to onako kao što ti kažeš .Povišen + produžen + proširen .Pravo od 610 04 napravit 756.Glavnia četvrtasta greda produžena sa istom i ojačana l-oma na ivicama.Leva dužna greda pošto je u tom slučaju kratka je produžena sa istom koja je odsečena od desne (onaj produžetak za prednje crtalo.)

nešto mozgam,šta nam je sa članom BOBO,uvjek je u temi oranje i plug i svim ostalim vezanim za to.Dugo ga nema ili sam ja nešta propustio.

Javio mi kolega "Kosjerac" da netko pita za mene pa reko da se javim...

Ziv sam i zdrav samo ne pratim forume kao sto sam to prije pratio. nit citam a kamo li da pisem ista, jednostavno zbog nekih "problema" na HR forumu sam zapustio i ovaj...

Dok ne zakrka snijeg necemo se citati kako mi se cini, sutra tek krecem s oranjem za zito, prije nisam stigao. Kombinacija za oranje spremna vec dva tjedna, cakali smo da nam stigna gnojivo i da skinemo soju i da krenemo u oranje i sjetvu. Leopard je sredjen i preuredjen ima da ore kao lud... Valjda ce biti i kakav snimak ;)

Za sad toliko pa se cujemo poslije! Budite mi zivi i zdravi.

Svaka čast , mnooogo brže od oranja , spremno iz jednog prohoda , dobra dubina , manje plužnog djona ...:bravo:.

Znači rotacija kukuruz-soja , još samo naći rješenje za kukuruz , a da bude brže od oranja.

Potrosnja od 7 do 12 l/kj sve zavisi od dubine i uslova. Ovo je bas tvrdo, prosto zacudjujuce, i tu sam morao da ga stavim u 8. mada ide i u 9. ali ipak neka njega jer ga nisam nasao na ulici. Za psenicu sam isao oko 15 cm i tu sam radio 10. brzino i od prilike 10 km/h.
Menjac je kompletno stavljen nov :osmeh:

Nazad
Vrh