Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pitanjce, šta su lenije
Branko da nisu uvratine krajevi njiva do puteva?
poljski putevi,al' samo u Vojvodini
Da 'prostite,to je u Vojvodini strana rečA imamo i progone
Ne mogu da verujem da imate problema sa zaoravanjem puteva! Kod svi beže od ivice puta zato što je TVRDO! Ja sam ove godine kupio pracelu do moje za koju je put vodio kroz moju. Ove godine sma rešio da ga zaorem jer je bezpotreban (sad je celo površina moja) i verovali ili ne ora sma JEDVA 5 cm sa 560 i 577 dv (sa 757.20 plugom) Iznerviram se i odem kod komšije da uzmem plug sa dubinom od 70 cm za rigolovanje vonograda! E tek tada sam uspeo da zaorem na nekih 15 cm jedva! I kako posle da zaoravamo puteve??? Mi veći problem imamo sa budalama koje imaju parcele pored asvalta pa oru do samog kraja i onda se okreću po puteva i svo blato koje im otpadne sa plugova istresu na put, a to je u mešavini sa malom kišicom opasniej nego led! :Oranje pored uvratina,put nigde ni najmanje ostecen prilikom oranja.
Ja se nesecam da su putevi u nasem ataru nekad bili toliko osteceni kao ove jeseni,na nekim mestima sam prinudjen da vozim na kvacilo koliko je truckavo od pustanja pluga u put.
Pa druze, to nije problem, za te stvari dolazi policija i pise prijave. A pored kazne, orac mora da se izuje i za cisternu. Tako se to radi kod nas. Proveri, i kod tebe je isto.Mi veći problem imamo sa budalama koje imaju parcele pored asvalta pa oru do samog kraja i onda se okreću po puteva i svo blato koje im otpadne sa plugova istresu na put, a to je u mešavini sa malom kišicom opasniej nego led! :