worm
Član
Ja sam ga opet preterao ove godine, sve mi se cini da je plitko, pa jos malo, jos malo i predjem 30cm. Ne treba ici dublje od 28cm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo i moj mali doprinos današnjem oranju nešto malo lakše ali još uvek nije onako kako treba nemavlage što se i na snimku da videti.
[video=youtube_share;bEkAlv2G4jc]http://youtu.be/bEkAlv2G4jc[/video][video] http://youtu.be/m14J42rRIgo[/video]
- - - - - - - - - -
Nije samo Claas u akciji još uvek je tu i dejka od 10000 rč. i iskreno ne beži mu claas a sleduje mi i još jedna proba zamene plugova na istoj njivi da bih se uverio u još neke stvari. Dubina - patika br.41-42 i nešto malo preko nje koliko procenite sami a potrošnja sasvim zadovoljavajuća kod oba traktora prose se kretao od 12-16 lit po kj.
Slična situacija je i kod nas.Pre neki dan sam orao suncukretište ,išlo je nekako.Preko puta poznanik ore ugarenu i spremačem poravnatu parcelu .Ne ide nikako,napustio je oranje.Da nebih mnogo pisao ja mislim da se sa slika vidi koliko nam je palo kiše, kukuruzište još i ide kako gde ali ugarena pšenica je prokisla jedno petnaestak santima a ispod su televizori ali za bioskopsko platno. Nije mi sada uopšte jasno gde su stručnjaci koji govore da po oranju se "zatvori brazda i time se čuva vlaga" ovde nešto neštima i oranje nastavljam posle jedno bar 50-60 litara padavina.
Mom dedi se slicno desilo kad je otisao u prolece da podrlja oranje koje je bilo veoma krupno.Kako je usao u njivu,naravno usao je prvo u uvratine.Kakvo je to cimanje bilo do kraja nekih sto i nesto metara.Kad je dosao do kraja,okrene se da podigne i tad vidi da drljaca nije ni spustena!Desi se kad se vrtis po ceo dan i onda se zamislis ali se brzo primeti.Kako nisi primetio da te vuce u oranje,uglavnom prodjes opet i bude kako valja.Sve je to za ljude!
to nije nista bilo slucaja setve a da se ne spusti sejacica