zeljko025
Član
Danasnje oranje za jecam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako lepo oranje za razglednicu, i posebna pohvala sto nisu masine johan i obrtaci i cuda kamioni avioni, a bas lepo zaorava.....Danasnje oranje za jecam
Ma 'ебе ти се! Док год ти је орање просечно, да њиме урадиш оно што је циљ орања, немаш зашто да се нервираш.Kad vidim tvoje oranje, prosto me sramota kako orem... Ili nije zaorano kako treba ili iskrivim, uglavnom ne liči ni našta..
Stvarno su Željkova oranja za kalendar.I ja se često iskrivim ,pogotovo ako ima prelaza iz dolje na breg i obrnuto.Svaka čast Željko... Kad vidim tvoje oranje, prosto me sramota kako orem... Ili nije zaorano kako treba ili iskrivim, uglavnom ne liči ni našta...
Kako uopste to i spreciti?? Imam isti problem sa tim....prvo sam mislio da ja krivim, posle sam skontao da se jednostavno zbog dolje i valjda jace zemlje plug sam krivi po malo....i eto ti stomaka za par krugova, svasta sam probao, vukao u neorano ali ne vrediStvarno su Željkova oranja za kalendar.I ja se često iskrivim ,pogotovo ako ima prelaza iz dolje na breg i obrnuto.
u kukuruzistu mi je najlakse drzati pravac,pratim red i nema greske,a i sam sejem pa pravac gledam da izvucem sto bolje. A sto se tice zavlacenja pluga u doli uvek tezi da plug vuce u ne orano pogotovo ako je sabijeno-ugazeno,ali na ovom plugu je to mozda ako je zahvat 70cm da uhvati 5cm vise,ali ako je to u svakom krugu tako onda kad prilazim doli malo bezim u orano i onda i taman dodje kako treba,ali sve po malo nosi nastelovan i "dobar plug" da su raonici i plazevi dobri da plug se puno ne rita u brazdi jer i to drzi pravac a ne da se uvek namesta i otima.Kako uopste to i spreciti?? Imam isti problem sa tim....prvo sam mislio da ja krivim, posle sam skontao da se jednostavno zbog dolje i valjda jace zemlje plug sam krivi po malo....i eto ti stomaka za par krugova, svasta sam probao, vukao u neorano ali ne vredi
jeste sa mulcerom,redovi se tek nadziru,a ostala masa je spaprena.Jel dodatno tarupirano? Ne vide se redovi i bas deluje sitno masa
da prvom,i nije mu lako,a treca spora mi dosta sporija.Ideš prvom?