Oranje

U ovom videu ispunjavam vaš zahtev i pokušavam da pronađem nov niskobudžetni plug obrtač. Dosta vas se žalilo na cene plugova, posebno poznatih brendova pa sam u saradnji sa Agropanonkom uzeo da testiram ovaj ALPLER DP 143 plug čija je cena 5900 evra i koji je mnogo pristupačniji za širi spektar poljoprivrednika. Testiramo ga sa Tečinim Mtz Belorusom 1221.3 tako da ćemo uraditi dupli test, i pluga i traktora. Detaljnije u videu... Mehanizacija u videu: Mtz Belarus 1221.3 & ALPLER DP 143 Case Puma 155 & Kverneland 150 b Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Галиције 125кс који је захват плуга?
Захват је 4х35цм, ал је малко већа прва бразда, па вата 147цм..премерио пре неки дан, када сам прао плуг и трактор....па чекао да се малко просуше, акко бих намазао плуг са уљем...

Да ли има неки конкретан разлог (на пример лакоћа штеловања или лакоћа вуче или квалитета орања) или само због имена?

Да ли има неки конкретан разлог (на пример лакоћа штеловања или лакоћа вуче или квалитета орања) или само због имена?
Тешко се вуку, бар овај што сам ја пробао неки зелени, бем ли га како се зове, копија регента. Даље претежак плуг, све предимензионисано на њему (разлог лошији квалитет челика), тачније немају технологију као ови на западу да направе висококвалитетне челике, а самим тим да им плуг буде лакши истих димензија...штеловање лако се то ради, јер су прекопирали све за западних....иначе тај плуг је пре неки дан закачио са претпужњаком неку ваљда цев, овалио се носач истог као да је од стакла....када је стигао други, нема распоред рупа исти, немож пробушити друге колико је тврдо....решење поварили тај који је пукао и удри...

Да морам да купујем нов, не бих их куповао, али свако гледа да прође наравно јефтиније и онда се определи за њих....

И мени се свиђа та варијанта гледам ове половне лемкене јбт као да је од сребра цена да се укакиш па има још плугова ја из принципа нисам хтео Лемкена баш због безобразне цене.

Друг када је купио новог руса за поврат је купио две бразде Алплера са штелујућим захватом, једину грешку је направио што није узео претплужњаке већ дефлекторе, али и са њима заорава кукурузовину да се не види перушина. Тадашња цифра је била 3500евра он је и на то добио око 200евра попуста јер је тај плуг мало дуже стојао на плацу.

Ja sam kupio novog turčina alplera ravnjaka tri brazde baš zato što košta kao polovan zapadni plug, videćemo kako će biti.

Nazad
Vrh