Oranje

Dali primecujete razliku u ranijem i kasnijem oranju (osim mraza) ? Recimo sep/okt naspram nov/dec.
Kod nas se ranija oranja dosta sabiju od kiša i ako je mokro da se nejde duže vrijeme zatvarati brazda krene i trava. Ja obično krećem oko polovine novembra, nekad i kasnije.

Sremac84 radim zemlje koliko imam. Više mi ne treba. Kome treba neka radi. U stvari ostalo mi da pomognem ocu da nasečemo nešto drva u našoj šumi i da to pocepam i stavim u šupu, da isprskam voće oko kuće i da ispečem rakiju. Dosta će to biti za ovu godinu. Naravno pored svog vremena provedenog na poslu. Nisam od onih koji pucaju na mnogo tipa kamioni-avioni.

Završio strnjišta ,kukuruzišta ,definitivno čekaju neku kišu.Na mestima "trese " plug ali i traktor.

Orem vec par dana, na kukuruziste ide extra, isto i na ugar, zatim sledi tanjirano suncokretiste, a najteze ubedljivo na netanjirano suncokretiste, idu srafovi, a ima i grudvi bogami poprilicnih

Traktor na voz i eto mene da se druzimo

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Сам пази да ти га не очеруапју успут....знаш воз иде полако, а ови што траже секундарне сировине су опасни....значи павањац у трактор...

Da nadjem samo neku cicu da imam zanimaciju dok se vozikamo vozicem...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Aj posto su aktuelni selfiji umesto flase u brazdi, da i ja opalim jedan za pocetak sezone.
68136f934b1d0670769a97e583ac0bc5.jpg
59d3ba656f8faa4c015e945940fd1880.jpg

A ne, to mi je srecan kacket i sluzi samo za oranje. Juce ga nisam nosio i oranje ni na sta nije licilo, jos sam raatelovao plugove u nadi da ce ici bolje. Jedva sam jutros vratio, bilo je do vlage, trebalo jos malo sacekati.

Nazad
Vrh