Ko to sve može da plati?Mleko konstantno gubi cenu, isplate kasne...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem se , ali ja bih prvi poklonio presu,kosu,balerinu i sve i da platim coveku ,da dodje da pokosi i pobalira , samo da me ne ispali kad se dogovorimo .. Cim ti vidis da je skupo onom kome radis , a jeftino onom ko radi nema tu leba .. Ali sta cu ja zovu me u neke prculje da kosim i skupljam,baliram , a deca po BG-u i inostranstvu sibaju plate po 2k+ eura , pa nek oni dodju i nek se zanimaju maloKo to sve može da plati?Mleko konstantno gubi cenu, isplate kasne...
Ovo, ili pak slično, ima komšija već drugu sezonu, planiram i ja da uzmem... Odlična, odlična stvar, vetar tj olujanije mrdnula tu pokrivku ni milimetar, a bale ispod kao juče da su balirane...Na ovo sam mislio .. Cudno mi da pise prilikom jacih padavina da moze propustiti , verovatno onda nmz. za male kockice ..
https://hunagri.rs/proizvod/veliki-pokrivac-za-bale-schilder-12-x-25-m/
Моме пашену се пре неких две недеље уалиле рол бале детелине, каже брате киша лије , а моја камара гори као да је бензином поливана. Успео је неких 30 бала да спаси тај дан кад и њему у још два домаћинства дошло до самозапаљења сена и детелине у рол балама. Мој савет обрати пажњу ако већ осетиш неки сумњив мирис, ове врућине за час могу да направе белаја.Има ли ко искуства са покривањем сена цирадом, и то дебљом, водонепропусном, попут камионске цираде?
Покрио сам роло бале неким већим парчетом цираде, испод су спаковане палете и багрење (једно 10–15 цм изнад земље стоје бале), цирада није спуштена до земље, струји ваздух испод, али опет као да сено нешто чудно мирише, нисам сигуран да ли је све ОК.
Раније сам покривао неким дебљим најлоном и нисам био презадовољан, процепи се најлон, уђе вода, нека бала упије воду, убуђа се... Сада ми се чини да постоји проблем са кондензацијом испод цираде. Који не знам како да решим. Заправо не знам треба ли ишта да радим или да не пипам ништа, пошто вода одозго не може ући, а испод опет сено не може да укваси?