Oprema za seno i senažu

Ko to sve može da plati?Mleko konstantno gubi cenu, isplate kasne...
Slazem se , ali ja bih prvi poklonio presu,kosu,balerinu i sve i da platim coveku ,da dodje da pokosi i pobalira , samo da me ne ispali kad se dogovorimo .. Cim ti vidis da je skupo onom kome radis , a jeftino onom ko radi nema tu leba .. Ali sta cu ja zovu me u neke prculje da kosim i skupljam,baliram , a deca po BG-u i inostranstvu sibaju plate po 2k+ eura , pa nek oni dodju i nek se zanimaju malo :D

Ima li neko iskustva sa pokrivacima za bale ? Pricaju da mogu isterati 6 sezona itd ,ja bih bio zadovoljan na 3 , napravio sam depo za bale sa sipovima , pa mi greota da stavljam obican najlon a i brzo propadne ..

Ja pokrivao, vetar otkrije...
Pokrijem opet i kao bolje uvezem, opet vetar skine, opet pokrijem, opet oluja vetar, iskidaju najlone...
Na kraju 2 god nisam pokrivao nicim, okolo istruli dosta, unutrasnji deo bude super ali ne svidja mi se to...
Ne znam sad tacno, na 100 bala, 10 se mozda izgubi, bala livadske trave bila zimus 50e...
Nisam kupovao, imao sam dovoljno sena ali ne zelim ni da izgubim.
Trenutni senjak je mali pa razmisljam o dizanju novog, metalna konstrukcija i lim...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ja imam cetvrtu sezonu ima dve manje rupe na njemu sto su kere napravili.Prosle godine kupo jos dve u Beceju u sigma pro a sto se propustanja tice ja nisam primetio nigde da je propustio i malo vlage.

Има ли ко искуства са покривањем сена цирадом, и то дебљом, водонепропусном, попут камионске цираде?
Покрио сам роло бале неким већим парчетом цираде, испод су спаковане палете и багрење (једно 10–15 цм изнад земље стоје бале), цирада није спуштена до земље, струји ваздух испод, али опет као да сено нешто чудно мирише, нисам сигуран да ли је све ОК.
Раније сам покривао неким дебљим најлоном и нисам био презадовољан, процепи се најлон, уђе вода, нека бала упије воду, убуђа се... Сада ми се чини да постоји проблем са кондензацијом испод цираде. Који не знам како да решим. Заправо не знам треба ли ишта да радим или да не пипам ништа, пошто вода одозго не може ући, а испод опет сено не може да укваси?

Nazad
Vrh