Omotaci bala (motalice)

To je prihvatljiva cena u odnosu na polovne o kojima ja pisem.

Evo cilindara sto sam uzeo za omotac.
dsc03769.jpg

dsc03770.jpg

fiat615 Taj omotac koji si ti postavio , nije ni jeftin , jer kad se stavi put carina pazar za trgovca , onda izadje preskup .

ne znam da li se ovde dobro vidi kako je folija provucena izmedju valjaka
25ugodv.jpg

---------- Poruka napisana u 22:38 ---------- Prethodna poruka je at 22:36 ----------

fiat615 Taj omotac koji si ti postavio , nije ni jeftin , jer kad se stavi put carina pazar za trgovca , onda izadje preskup .
pa kostao me je sa carinom, prevozom i bez trgovca jer sam ga ja pronasao nesto manje od 4500evra. Motalica je 1998 godiste

po nemi je mozda jedino ovaj sivi valjak problematican jer on ima neku cudnu povrsinu i sluzi da usporava odnosno zateze foliju tako da se prilikom motanja folija rasteze. Citava ova konstrukcija valjaka je postaljena na nekom pokretnom mehanizmu koji stalo valjke priblizava da stoje priblizeni jedni uz druge.

---------- Poruka napisana u 22:53 ---------- Prethodna poruka je at 22:49 ----------

da zaboravi sa da kazem, na krajevima valjaka ne postoje zupcanici vec samo lageri u kojima se okrecu valjci
Ova dva crna gumena valjak su postavljena na jednoj zajednickoj ploci koja na spoljacnjoj strani ima lagere i na taj nacin uz pomoc federa odnosno na ovoj slici u doljem kraju valjaka gumenog lastisa, menja ugao gumenih valöjaka u odnosu na foliju. Na taj nacin je folija stalno zategnuta preko ovog sivig valjka

E to me interesuje posto su kod mene valjci fiksirani i neradi dobro pucami folija aj kad budes imao vremena malo mi to detaljnije poslikaj.I ja sam isto ovako postavio valjke jedino su mi ova dva gumena fiksni to cu izgleda morati prepravljati.

evo jos jedne slike gde se mozda donekle nesto vidi
razmak izmedju valjaka je fiksni ali se promenim ugla ova dva gumen valjak u odnosu na ovaj sivi povlacenejm ove ploce na kojoj stoje oba valja menja ugao. Kad se ubacuje folija izmedju gumenih valjaka onda se nategne ovaj feder ili u ovom slicaju lastis i tada oba gumena valjka stoje naspram ovog sivog a kada se puste ovi gumeni valjci nakon provlacenja folije onda ovi gumeni valjci stoje skoro u jednom redu sa ovim sivim valjko. Ovaj feder ima funkciju da prilikom motanja bale koja nije lopta vec valjak i u trenutku kad dodje ivica bale onda se folija odnosno rolna brze zaokrene sto ovaj feder onda ublazuje.
slike cu reci bratu da napravi narednih dana

---------- Poruka napisana u 23:07 ---------- Prethodna poruka je at 23:05 ----------

5ofnz9.jpg

fiat615
dodji kod mene i vidi kako stoje valjci , trebaju ti samo 2 lancanika i jedan lancic i sve radi kako treba, nije ti daleko popijemo ladno pivo i rijesimo problem

Vidjecu ako nista nerijesim dodji cu do tebe bio sam ja takav napravio sistem ali nije dobro radio previse je foliju otpusto sve je izgledalo poguzvano sad sam prepravio na tri valjka vidjecu kako ce sad raditi.

Rjesio sam danas sistem sto pusta foliju sada radi bez problema ne guzva foliju i netrba kocnica

---------- Poruka napisana 10-07-12 u 22:34 ---------- Prethodna poruka je 08-07-12 at 17:55 ----------

[video]http://tinypic.com/r/21c5fyu/6[/video]
evo kako radi moj omotac

Na prvi pogled izgleda ko da je još premalo zategnuta.
Imaju obično folije na kutiji oznaku, kolika treba bit širina zategnute folije.

Ako radiš sa 750 mm folijom, treba bit na bali širine oko 52 cm, dok je to kod 500 mm folije 35 cm, odnosno 70% osnovne širine.

Mogu ja zatezati koliko hocu jer sam napravio kocnicu ali je sad ne koristim posto sam sad postavio dobro zubcanike jedino mogu staviti manji zubcanik ali ako puno zategnem puca folija ja mislim da je ovako najbolje nema veze sto je malo folija labavija.Prosle godine sto sam radio bilo je potpuno labavo i nijedna se nije pokvarila

---------- Poruka napisana u 16:25 ---------- Prethodna poruka je at 16:15 ----------

Evo ova poljska nista vise ne zateze nego ova moja

Nazad
Vrh