Omotaci bala (motalice)

pa meni licno lakse je u bale jer imam svoju mehanizaciju i lakse je. i nemam silo tranca za sjenazu imam samo 1 za silazu . a nemam ni kombaj za sjenazu sto bi je dobro usitnilo.
poz.

ma i ja sam misljenja da je puno lakse iz bale koristiti senazu, ja je imam u silokanalima ove godine ali imam problem kod unosenja zadnjih mesec dva su veliki snegovi i moram svako jutro da cistim sve puteve do kanala pa posle i same kanale i nemam vise gde sneg, ovako ubodem balu donesem u stalu i to je to.

Imaš u Bečeju da kupiš folije. Mislim sa je SILOTITE folija. Kažu jedna od njaboljih na tržištu

---------- Poruka napisana u 11:30 ---------- Prethodna poruka je at 11:18 ----------

ima u bečeju da se kupe folije za silažu bala. ako se nevaram svetlozelene i bele. Koje su to klasove folije?
Mi na poslu koristimo svetlo zelenkastu i belu klasovu ali je skupa ko djavo,ali i kvalitet je zadovaljavajuci tj 1 klasa a probali smo X kopija i jeftinih varijanti i sta se desava toliko je losa te se cepa prilikom motanja te se sva deformise na suncu i koliko god da namotate krugova tanko je ,dakle necete tu nesto ustedeti a napaticete se . Dalje koju god da foliju koristite i koliko god namotaja namotali MORATE STROGO voditi racuna gde i kako istovarate balu . Sledece vodite racuna koliko vam stoje bale nakon sipanja inokulanta !

a cena?

jel opravdava razliku u kvalitetu?

nisam koristio ali sam čuo od prijatelja iz Sakula da je folija iz bečeja extra kvaliteta. kako su mi rekli SILOTITE je marka.
Nema greške.

Evo 1 noseni.

9ad4ck.jpg
5nm2yd.jpg

Cena mi je 5000f ali po meni to toliko ne vredi. Zato sto kad se plati transport i nesto za mene . Onda ce to da bude preskupo.

Ne znam koliko veliku balu moze da omota jer taj lik nije znao da prica F pa nam je njegov mali preveo . Mali prica F i D.

Je ste skupo. Tako ce to tu da mu truli. Ja sam hteo da mu nudim za 2 komada 4000e Ali nemas skim da pricas kad on ima firmu za usluzne poslove kod ostalih seljaka. Ima masine sigurno preko 3 000 000e.

Je sam.Oni mogu da se nadju na 5000e ne svaki dan ali s vremena na vreme. Ja mislim da sam jednom prilikom kacio slike , Naleteo sam na jednog koji moze da omota sve bale ( pravougaone).

Kad se uporede te dve nove masine presa je mnogo skuplja od omotaca. Nebi znao da kazem zasto nisu jeftiniji , mozda zato sto ih nema kao polovni na trzistu.

Nazad
Vrh