Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Svaka cast na malcima i puno srece i neka je svako leglo ovakvo:ppozdrav:

Danas sam ih prebrojao 12 ih ima a to su neki mesanci mada ko zna kakvi ce ispast jer im je otac sarac cistokrvni i to mnooogo dobar muzjak, a zenka je mjesanac neka moja cudna rasa vidjecemo kakvi ce ispasti,mada mislim da ce biti malo sareniji ali mozda potrefi i neki dobar

---------- Poruka napisana 20-03-12 u 16:39 ---------- Prethodna poruka je 19-03-12 at 22:14 ----------

Evo danas nasao dva mrtva u kotilicu uginuli ...vjerovatno nema dovoljno mlijeka za sve ipak ih je mnogo

Pozdrav kunicari,dobio sam na poklon dve skotne zecice obe su se okotile jedna ima 7-8 komada a druga 7 dva su odmah uginula a ostali su bili dobro par dana pa i oni uginuli .ozebli su jer zecica pojela sopstvenu dlaku.ocuposam je i to je pojela,hrane i vode ima sta joj bi? i dali da probam sledeci turnus ili u rernu :sta:

Evo jos nekih slika sa dvadeset i neki dan vec naveliko jedu zrnastu hranu i seno.... :osmeh:

25qq4h4.jpg

---------- Poruka napisana u 16:56 ---------- Prethodna poruka je at 16:54 ----------

9hnacz.jpg

---------- Poruka napisana u 16:57 ---------- Prethodna poruka je at 16:56 ----------

Poredjali se svi u krug.... :))

1i235u.jpg

---------- Poruka napisana u 16:59 ---------- Prethodna poruka je at 16:57 ----------

Ja mislim da je dosta za danas.....:ppozdrav:

dvhnbc.jpg

@ kristal,obavezno odradi kontrolno parenje,da ne bi cekao mjesec dana i na kraju nista :)
ii imam jedno pitanje - naime dobio sam zenku ovnoliko,trebala bi okotiti 27 ovog mjeseca,ali ne pravi gnijezdo,jel jos upoznaje teren ili ??
Ta zenka se vec kotila,uspjesno.
Imam tri zenke koje bi se trebale kotiti jedna 23,druga 26.3,a treca 1.3 i sve su vec pocele praviti gnijezda tj ubacile su sijeno,jos samo da se ocupaju :)

Sedam malih zeceva
Pobeglo na brest
Jedan pao na glavu
Ostalo ih sest!

E jbg samo mi crkavaju valjda ce stat vise...zeznuo sam se sto nisam odma u pocetku izbacio bar nekoliko ovako se svi muce .. mnogo mi je bilo 13 komada za ovu zecicu

Sedam malih zeceva
Pobeglo na brest
Jedan pao na glavu
Ostalo ih sest!

E jbg samo mi crkavaju valjda ce stat vise...zeznuo sam se sto nisam odma u pocetku izbacio bar nekoliko ovako se svi muce .. mnogo mi je bilo 13 komada za ovu zecicu
Vidim vi Crnogorci volite R.A.tu smo isti.Može još koja pjesmica?

@ kristal,obavezno odradi kontrolno parenje,da ne bi cekao mjesec dana i na kraju nista :)
ii imam jedno pitanje - naime dobio sam zenku ovnoliko,trebala bi okotiti 27 ovog mjeseca,ali ne pravi gnijezdo,jel jos upoznaje teren ili ??
Ta zenka se vec kotila,uspjesno.
Imam tri zenke koje bi se trebale kotiti jedna 23,druga 26.3,a treca 1.3 i sve su vec pocele praviti gnijezda tj ubacile su sijeno,jos samo da se ocupaju :)
Druze imao sam ja zenki koje su pravile gnezdo dan pre nego sto treba da se kote i sve je bilo ok sa zecicima. Mislim da nema potrebe za brigu. Samo joj natrpaj sena i cekaj.

Hahahah a sta cu ,pjesma lijeci sve :))
dobro je ostalo je 5 i evo vec par dana bez uginuca ovi lijepo napreduju tako da se stabilizovalo :)
jer kako kaze...
Najjaci samo ostaju
nikad se ne predaju
svome Bogu veruju
i svima prkose
najjaci ostaju
nikada se ne daju
najjaci samo veruju
u zakon pobede

Kolegee,imam i ja novosti
Okotila se jedna od zenki,puno dlake,puno sijena,malo sam pregledao i cini mi se da su mali ok,nisam bas detaljno pregledao
Zenka nije uznemirena,jede odlicno,malo joj maslacka dao...,ali kada sam dosao vidio sam malog misa izmedju kotilice i zida...
Veci su mladi koji su okoceni od tog misa,ali da li bi ih mogao nauditi :S...
Zenke drzim u podnom sistemu gajenja...

Cuvaj ih od miseva male znaju da nagrde neznaju da se brane a za pacove da ne pricamo i mladog od mjesec dana znaju da ubiju .... postavi neke zamke , izbjegavaj otrov da kunici ne nastradaju .

Nazad
Vrh