Obuka za korišćenje pesticida

Videćemo kako će to biti regulisano.Dobio sam savet da samo ja položim pošto jedini iz kuće rukujem prskalicom.

Jedino normalno je sledeće.

Da onaj ko obavlja zaštitu mora imati sertifikat i da prskalica/atomizer moraju imati atest.
A da uslužno može kupovati i obavljati zaštitu i za druga gazdinstva, s tim što moraju napraviti neki ugovor.

Što se tiče polaganja, jedino normalno je da nas ministarstvo obavesti o svemu (rokovi, mesto, cena i slično) putem nekog zvaničnog kanala (mail, eSanduče).
Sve ostalo je neozbiljno i stvara sliku države baš kakva i jeste.

Malo je kontradiktorno, ok može da prska samo ko ima sertifikat a meni komšija prska jer nemam prskalicu ali kako ću kupiti otrov bez sertifikata i još nešto ko će kontrolisati po ataru ima li lik koi prska sertifikat.

Ce da budu pune njive milicije, posto su kod mene u kraju minimum 90 odsto kirija bez ugovora i bar 50 posto njiva uopste nije upisano u eagrar a i dosta nas uopste nema registrovano gazdinstvo izgleda da ce biti korova do guse

Opet neko moje razmišljanje....
Zemlje ima koliko ima, ne može se stvoriti dodatna, e sad, kako do dodatnih površina, pa lako, što više zakomplikuj i nametni što više obaveza, iskristalisaće se situacija....
Kreiranje realnosti.... 😃
Ovi manji, odustaju, malo veći, i oni, kad mu usloviš davanja, raznim nametima i pravilima...
Ostaju samo "veliki" (čitaj: "sposobni").... 😂

Nazad
Vrh