Obuka za korišćenje pesticida

Zavisi od regiona do regiona, nigde nije jednaka cena, formiraju je izgleda "odokativno".... 😂
Ruma, eto, ta cena....
Sr. Mitrovica može biti drugačije, javiće se već neko s tog kraja Srema.... 😃

Da li se dobije neka skripta, brošura, knjiga, bilo kakva literatura za te pare, da se bar vidi kakvi su propisi.

Čisto da ako neko nakon predavanja nešto zaboravi, pa da se može podsetiti. :cao:

I koja je garancija da će onaj ko položi i dobije sertifikat raditi kao što su ga na predavanju učili. Ljudi polažu iz razloga da bi mogli kupiti herbicide i tu je kraj svake dalje rasprave.

Da li i struka mora da sluša i polaže za ovaj sertifikat ?Mislim na agronome i zaštitare.
Ja pitao prosle godine,rekoh ja sam agronom zasto bih ja morao da slusam predavanja od vas agronoma jer ja cak mozda i bolje i vise znam od vas predavaca.Kaze, nema to veze,pa i mi koji radimo zemlju isto moramo.Pa reko gde vam je tu sad logika,zasta sam se ja onda tolike godine skolovao,vama je logika samo da uzmete pare.Ostala bez teksta.......ovo samo kod nas ima i nigde vise u svetu kao i sve ostalo,sve se stihijski radi.Katastrofa

Logika mi kaze da ako agronomi koji su polagali zastitu bilja,i znaju sve o pesticidima i oni koji blage veze nemaju o pesticidima, mozda samo prolazili pored poljoprivredne skole, moraju zajedno da polazu taj kobajagi kurs, onda znas da je ovo samo fora da se uzmu pare .
Slicno ko i polaganje lekarskog za oruzije, nema garancije da se nece opet desiti neki incident , ali opet fora da se uzmu pare.

Svaki kurs koji odredi drzava a da nije besplatan, znaci da je u pitanju uzimanje para , nema to veze sa bilo kakvom bezbednom upotrebom pesticida.

Sto je najgore od svega ja imam cak polozene i sve standarde u poljoprivredi ISO,HACCP,Global Gap.I onda neko izmisli toplu vodu i da moras da ides slusati gluposti i ponizavati sam sebe.E Srbijo medj sljivama

Nazad
Vrh