laza
Član
Nemoj da diras zaperke vrucina je velika.Vinogradari, ima li vas ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj da diras zaperke vrucina je velika.Vinogradari, ima li vas ....
Ova godina je u totalnom haosu sve je stiglo za berbu pa gotovo istovremeno.Eno na temi o pecenju rakije od sljiva, tako lepu temu nacinom diskusije pokvarise ....
Ja sam muskat hamburg obrao ,
a da li je muskat italija sazrela .
On mi je prosle godine stigao malo posle hamburga.
Jednostavno probas i sam zakljucis.Lazo, je li to znaci da je i on za branje.
Bas tako.. Danas nas kisa omela u daljoj preradi pa smo usput malo degustirali.. Prvi rod sardonea obecava.. Preradio lepo taman zahladilo.. Potrajalo vrenje i 10ak dana..Mlado vino ili rampos tj. rampas, kako gde se izgovara, ali se isto pije.
U takvoj situaciji ostavim najnizi za kondir i prvi koji moze ako treba i 2 kraca za 2 luka.. I iz mogbiskustva od tog cokota verovatno nema nista kuburice mozda godinu dve do 3 posle se osusi i dzabe sveMa na osnovu tvog iskustva , sta bi ti uradio.
Prvo da te pitam jesam li jasno opisao situaciju sa cokotom.
Ti zakrzljali jel su i sada delom zelenkasti mislim na deo koji treba da odrveni?Onda znaci moze uz vino da se predje na priremu za zimsku rezidbu.
Imam jedan cokot kod koga su izgleda izmrzla rodna okca. Na njemu ima 4 do 5 lastara na dvogodisnjem luku. Problem je sto su to nerazvijeni, bolje receno zakrzljali rastari cija je ukupna duzina samo 30 do 40 cm. Na rezniku za zamenu nijedan se lastar nije razvio.
Znaci ziv je cokot ali ladtari zakrzljali.
Kako to sad rezati.
1. Da li sve da skinem samo da bude stablo cokota pa da cekam iz glave da krenu lastari i da ostavim dva ili tri izvrha lastara.
2. Da lastar koji je najblizi glavi stabla orezem da bude kondir sa dva ili tri okca.
3. Da probam da orezem posto ima 4 ili 5 ladtara kao da je situacija uredna. Odn9sno da orezem lastar najblizi stbli na kondir za zamenu i da ostavim jos jedan luk iako je on zakrzljao odnosno iako je 30 tak santimetara.
4. Neka bolja ideja.