Prosle godine sam za 8x7 sa binderom 8m domacinske konstrukcije dao oko 140 000din na cevi. Ne verujem da ce ovi praviti toliko masivno. Skupo je i po meni to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je tu vrednost materijala a koliko ruke?11 puta 5 na jednu vodu 1220 kg gvozdja 2440 e samo konstrukcija sa montažom plus oplata panel 30 e kvadrat sa montažom 5 cm debljina
Koliko sad izađe po kvadratu i šta spada u cenu?Najpovoljniju ponudu za 12x7 sam dobio od jedne firme iz Futoga. Slična ponuda je i našeg clana foruma iz Novog Bečeja. Nisam tražio specifikaciju materijala, ali na osnovu nje bih odlučio na kraju.
Kako god okreneš,približiž se stojanki po kvadratu.Nije precizirano za povoljniju varijantu, za malo skuplju varijantu moram sam stope da uradim.
Još povoljnije je bagremovi stubovi(dovoljno debeli) i čamove(ali zaštićene grede).A koliko je povoljnije čamove grede i lesonit ploče, samo da ne kisne mehanizacija? 10x5x3.5 na dve vode? Zna li neko?
Pre srušio "šupu" pravio je pokojni ćale '65 tesana bagremova gradja, mogao si iz topa da je gadjaš ne bi joj bilo ništa Ali nema više te tehnike rada,sve kulačeno i spajano na "karme" bez kg eksera A i stubovi u zemlji mazani borovim katranom.A i ne može svako drvo da se seče za stub.Mi smo prošle godine kod jednog prijatelja rasklopili šupu 8x5 od te bagremove građe, jer je hteo da ozida objekat. To ništa nije ni osetilo od '95-te(kada je izbegao iz hrvatske). Tada je napravio objekat koji ga koštao samo rad. Salonit ploče je valjda uzeo na otpadu od stare škole.
Ja sam u mladosti takođe uradio garažu od razne građe, najviše od bagrema i jasike. Ništa nije osetilo već 30 godina.
Jedino nebih zalivao stubove u beton, već bih zalio čelične cevi sa navarenim pločama 15cm iznad zemlje i na te ploče postavio bagremove stubove.
Rezati bagremovu građu na pilani nije lako jer tokom rasta zarobljava u sebi kamenje i prljavštinu i žestoko tupi testere. Bilo bi idealno otesati je kao nekad bradvom ili sekirom blank-ačom, ali nažalost takvih entuzijasta više nema.
Bilo kako bilo, od te građe se može napraviti svašta nešto, čak tome više verujem nego mršavim čeličnim cevima koje korozija 'oće da jede..
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Mislim da su to momci koji su meni radili.malo tanji profili ali stoji sve na mestu za sad.Dobio sam i ponudu iz Djurdjeva Mac metal tako nesto 4400 eura sve sa limom i kapiju kliznu da napravi, on kopa stope i naliva a moj sljunak i cement