Pozdrav svima!
Da izložim svoju problematiku.
Planiram da ćaletu finansiram dogradnju objekta na jedan već postojeći. Dimenzije postojećeg objekta su: širina - 4.5 m, dužina 5m. U njemu ima 3 obora od kojih bismo dva pretvorili u prasilište sa uklještenjima za krmače, a treći bi po potrebi služio za smeštaj prasića, ili za krmače. Imam sredstava da dogradim još jedan iste širine, a dužina da bude 3.5m. U njemu bih po širini napravili 6 boksova za krmače. Dužina boksova bi bila 2.2 m, širina 0.75m. Postoja bi i hodnik, naravno, on bi bio širok 1.3m. Planirano je da ostavimo otvore, tj. vrata sa obe strane boksa, zbog čišćenja, ali i zbog ponovnog uterivanja krmače u boks (ne verujem da se može uterati unazad??)
Moja pitanja su:
1. Da li je to dovoljna širina hodnika da se krmača može isterati prilikom čišćenja i sl?
2. Kolika treba da bude visina i širina tog drenažnog otvora, tj. vrata?
3. Koje cevi bi trebalo koristiti za pravljenje pregrada na boksovima? Mislim na vrstu cevi, veličinu poprečnog preseka/dimenzije...
4. Na koju visinu se postavljaju pojilice/hranilice? (Znam da treba hranilica da ide ispod pojilice, zbog čistoće prostora, da se voda ne rastura po podu)
Čitala sam na netu dosta, ali za ove stvari sam našla kontradiktorne informacije, pa vas zato i pitam.
Da rešimo prvo ove tehničke stvari oko objekta, pa ću posle da gnjavim oko samih krmača.